Αυξάνονται οι λογαριασμοί ρεύματος από τον Μάιο

Αντιμέτωποι με αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος που αφορούν στα τέλη χρήσης δικτύου θα βρεθούν οι καταναλωτές από τον Μάιο.

Συγκεκριμένα, από 1η Μαΐου αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού για τα τέλη χρήσης στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού δικτύου με απόφαση της ΡΑΕ η οποία έκανε δεκτή σχετική εισήγηση του ΔΕΔΔΗΕ.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, μέχρι σήμερα ο υπολογισμός του συγκεκριμένου τέλους, γινόταν με βάση τις καταναλώσεις και πλέον θα γίνεται με βάση την ισχύ των εγκαταστάσεων.

Σε κατοικίες με τριφασικό ρεύμα ακόμη και αν έχουν μικρή σχετικά κατανάλωση ρεύματος, η επιβάρυνση θα είναι μεγαλύτερη σε σχέση με το παρελθόν. Ωστόσο, σε σπίτια με μονοφασική παροχή, ακόμη και αν έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος, η επιβάρυνση της χρήσης τελών δικτύου μπορεί να είναι και μικρότερη

Πόση θα είναι η αύξηση στο ρεύμα;

Με βάση το ρεπορτάζ, μεσοσταθμικά, οι αυξήσεις που θα δουν οι περισσότεροι καταναλωτές είναι πέντε έως επτά ευρώ μηνιαίως.

Για παράδειγμα, σε νοικοκυριό με μονοφασική παροχή και κατανάλωση 500kWh θα καταβάλει για τέλη χρήσης δικτύου 10 ευρώ και θα έχει μείωση κατά 1 ευρώ.

Για νοικοκυριό με τριφασική παροχή, με τις ίδιες καταναλώσεις θα καταβάλει 17 ευρώ/μήνα και θα επιβαρυνθεί επιπλέον 5 ευρώ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις