Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο “Alpha Ανάπτυξη Plus” για χρηματοδότηση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων

Ρεκόρ αιτήσεων στην Τράπεζα για το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα κεφαλαίου κίνησης «Δάνεια Ρευστότητας Επιχειρήσεων» της ΕΑΤ (HDB) – Λύσεις για όσες επιχειρήσεις έμειναν εκτός προσφέρει η Τράπεζα.

Τον ρόλο της ως η Τράπεζα της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά η Alpha Bank, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή της για στήριξη των Μικρών και Μεσαίων
Επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων και της ρευστότητάς τους.

Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η διάθεση του ιδιαιτέρως ελκυστικού χρηματοδοτικού εργαλείου “Alpha Ανάπτυξη Plus”, που σχεδιάστηκε για να καλύψει το μεγάλο ενδιαφέρον σε ρευστότητα με ανταγωνιστικούς όρους των επιχειρήσεων, οι οποίες δεν απέκτησαν πρόσβαση στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα κεφαλαίου κίνησης «Δάνεια Ρευστότητας Επιχειρήσεων» της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (HDB).

Σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων από τη διάθεση του συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος κεφαλαίου κίνησης «Δάνεια Ρευστότητας Επιχειρήσεων» του Ταμείου Χαρτοφυλακίου – Business Growth Fund της HDB, η Alpha Bank, στο πλαίσιο της στρατηγικής της συνεργασίας με την HDB, δέχθηκε περισσότερες από 2.700 αιτήσεις χρηματοδότησης από Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις. Το συνολικό αιτούμενο ποσό χρηματοδότησης ανήλθε σε Ευρώ 815 εκατ., υπερκαλύπτοντας τον προϋπολογισμό του προγράμματος, κατά 1,35 φορές.

Γρήγορα αντανακλαστικά και δημιουργία νέου ανταγωνιστικού προϊόντος προς όφελος των ΜμΕ

Ανταποκρινόμενη στην υψηλή αυτή ζήτηση, η Alpha Bank επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και σχεδίασε το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο “Alpha Ανάπτυξη Plus” που παρέχει ανταγωνιστικό σταθερό επιτόκιο για όλη τη διάρκεια της χρηματοδότησης, μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής έως 6 χρόνια και δυνατότητα σταδιακών εκταμιεύσεων ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης. Το νέο προϊόν διατίθεται ήδη, προσφέροντας στις επιχειρήσεις την ευκαιρία να «κλειδώσουν» το κόστος χρηματοδότησης σε ελκυστικά επίπεδα.

Οι εξαιρετικές επιδόσεις της Τράπεζας, τόσο στην εξυπηρέτηση των αιτήσεων για το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα κεφαλαίου κίνησης «Δάνεια Ρευστότητας Επιχειρήσεων»
όσο και στον άμεσο σχεδιασμό και τη διάθεση του “Alpha Ανάπτυξη Plus”, επιβεβαιώνει τoν υψηλό βαθμό ετοιμότητας και τεχνογνωσίας των Στελεχών της Alpha Bank, καθώς και την σταθερή προσήλωσή τους στη στήριξη των Μικρών και Μεσαίων επιχειρήσεων.

Η στήριξη της επιχειρηματικότητας στον πυρήνα της στρατηγική της Alpha Bank

Ως η πρώτη Τράπεζα στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων το 2022 και με εκταμιεύσεις άνω των Ευρώ 10 δισ. προς την ελληνική επιχειρηματικότητα τα τελευταία δύο χρόνια, η Alpha Bank
συνεχίζει δυναμικά και το 2023, στηρίζοντας έμπρακτα τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη αξία τους για την ελληνική οικονομία, την κοινωνία και την απασχόληση. Πλέον των χρηματοδοτικών λύσεων, η Alpha Bank πρωτοστατεί και στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων συμβουλευτικής τραπεζικής και τεχνικής υποστήριξης, ακολουθώντας πιστά τη Στρατηγική της που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Investor Day της Τράπεζας και στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων εμπιστοσύνης με τους Πελάτες της, τη δημιουργία εξειδικευμένων πακέτων προϊόντων προσαρμοσμένων στις ανάγκες τους και την παροχή ολοκληρωμένης ψηφιακής εμπειρίας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις