Ξεπέρασαν το 100% της αρχικής κατανομής οι πληρωμές επενδυτών LEADER στον Πάρνωνα

Στο 101,67% της αρχικής χρηματοδότησης ανήλθαν οι πληρωμές του τοπικού προγράμματος LEADER της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα φτάνοντας το ποσό των 6.007.749,93€.

Οι πληρωμές αυτές αφορούν επιχορηγήσεις που έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων που είναι δεκάδες μικρές επιχειρήσεις και μικρά δημόσια έργα σε μια σειρά τομέων στην Ανατολική Πελοπόννησο. Όπως έχει αναφερθεί και σε παλαιότερες ανακοινώσεις το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει επιβραβεύσει ήδη τις υψηλές επιδόσεις της Εταιρείας με επιπλέον κατανομή πόρων και υπερδεσμεύσεις με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή το συνολικό πρόγραμμα να ανέρχεται σε 24.000.000,00€.

Η παραπάνω επίδοση στην επίτευξη των στόχων της απορροφητικότητας των Κοινοτικών Πόρων έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία διότι επιτεύχθηκε εν μέσω πανδημίας και παρά το γεγονός ότι για ένα χρόνο το τοπικό πρόγραμμα είχε σταματήσει να υλοποιείται διότι η μετατροπή της Εταιρείας σε Αναπτυξιακό Οργανισμό είχε εγείρει ερωτήσεις και επερωτήσεις.

Η παραπάνω επίτευξη του στόχου επιβεβαιώνει την μακροχρόνια άριστη συνεργασία της Εταιρείας που εκφράζει μια στέρεη εταιρική σχέση των κοινωνικοοικονομικών εταίρων στην Ανατολική Πελοπόννησο  με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το οποίο  συνεχίζει να υποστηρίζει αμέριστα και να χρηματοδοτεί τέτοιες προσπάθειες.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κος Χαράλαμπος Λυσίκατος και ο Προέδρος της ΕΔΠ κος Σπύρος Φλώρος εξέφρασαν την μεγάλη ικανοποίησή τους συγχαίροντας τα στελέχη και το προσωπικό της Εταιρείας για την προσήλωσή τους στην εργασία τους η οποία ανεβάζει διαρκώς τον πήχη στην υπόθεση της τοπικής ανάπτυξης.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις