Συνεχίζεται η πτώση στο πετρέλαιο

Με αρνητικό πρόσημο για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση έκλεισε χθες το αργό μέσα σε κλίμα ανησυχίας που έχει διαμορφωθεί στην αγορά λόγω του ενδεχομένου τα επιτόκια στις ΗΠΑ να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, την ίδια στιγμή που στην Κίνα η οικονομική ανάκαμψη δεν φαίνεται να μπορεί να ανεβάσει ταχύτητα.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε 37 cents ή 0,5% και έκλεισε στα 80,35 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο έληξε με την ολοκλήρωση των συναλλαγών.

Το συμβόλαιο του Οκτωβρίου, το πιο κοντινό συμβόλαιο πλέον, έχασε 48 cents ή 0,6% στ 79,64 δολ. το βαρέλι. Το Brent στο μεταξύ, υποχώρησε 43 cents ή 0,5% στα 84,03 δολ. το βαρέλι.

Η Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, θεωρείται κρίσιμη για την ενίσχυση της ζήτησης. Ωστόσο η οικονομική δραστηριότητα δεν έχει επιβεβαιώσει τις προσδοκίες, όπως και τα μέτρα που έχει δρομολογήσει η κεντρική τράπεζα για την τόνωση της ανάπτυξης, με τη μείωση του βραχυπρόθεσμου επιτοκίου αυτή την εβδομάδα να υπολείπεται των εκτιμήσεων της αγοράς.

Εντείνοντας τις ανησυχίες, η Federal Reserve δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων της προκειμένου να περιορίσει τον πληθωρισμό, δοκιμάζοντας εκ νέου τις αντοχές της αμερικανικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις