ΑΑΔΕ: "Κολλάει" ραβασάκια σε χιλιάδες φοροφυγάδες

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ξεκίνησε ήδη την αποστολή email σε χιλιάδες φορολογούμενους, για να τους ενημερώσει για οφειλές που έχουν από το 2017.

Οι οφειλές αυτές αφορούν κυρίως τέλη κυκλοφορίας που δεν καταβλήθηκαν, καθώς και περιπτώσεις φοροδιαφυγής, όπως η μη δήλωση εισοδημάτων από το εξωτερικό ή η μη υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

Η ΑΑΔΕ έχει δικαίωμα να ελέγχει φορολογικές υποχρεώσεις που γεννήθηκαν έως και πέντε χρόνια πριν. Το 2024, επομένως, θα παραγραφούν οι οφειλές που αφορούν το 2017.

Με την αποστολή των email, η ΑΑΔΕ «παγώνει» την παραγραφή των οφειλών και δίνει στους φορολογούμενους τη δυνατότητα να τις εξοφλήσουν ή να ασκήσουν προσφυγή.

Οι φορολογούμενοι που λάβουν email από την ΑΑΔΕ θα πρέπει να το ελέγξουν προσεκτικά και, σε περίπτωση που συμφωνούν με τις οφειλές, να τις εξοφλήσουν εντός 30 ημερών. Σε διαφορετική περίπτωση, μπορούν να ασκήσουν ενδικοφανή προσφυγή στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ).

Η ΑΑΔΕ έχει δεσμευτεί να πάει τη φοροδιαφυγή στα τάρταρα. Η αποστολή των email είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις