Από την πρώτη Ιουλίου, θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές

Τελικά οι πιέσεις για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών απέδωσαν. O Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, έκανε την ακόλουθη δήλωση όσον αφορά τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών που συμφωνήθηκε με την τρόικα:

«Από την πρώτη Ιουλίου, θα υπάρξει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και από την πλευρά των εργοδοτών και από την πλευρά των εργαζομένων. Από 44% του μισθού, περίπου, οι εισφορές μειώνονται κατά 3,9%, στο 40%. Έτσι μειώνεται το εργασιακό κόστος. Για κάθε 100 ευρώ, δηλαδή, που πλήρωναν οι εργοδότες σε ασφαλιστικές εισφορές, θα πληρώνουν τώρα 89 ευρώ. Και για κάθε 100 ευρώ εισφορών που πλήρωναν οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, θα πληρώνουν τώρα 94. Αυτό το είχαμε υποσχεθεί, θα ανακουφίσει σίγουρα τις επιχειρήσεις, και ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις,  που εκείνες δίνουν την αύξηση στην εργασία, θα δώσει- δηλαδή- ώθηση στην απασχόληση, αλλά και θα οδηγήσει και σε αύξηση αποδοχών των εργαζομένων σε όλο τον ιδιωτικό τομέα.»

Για το θέμα της κάλυψης του κενού ως προς τις ασφαλιστικές εισφορές στα Ταμεία και τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ που πλήττονται, πάντως από αυτή τη μείωση δεν έκανε καμία αναφορά. Αναλυτές επισημαίνουν ότι σύντομα η κυβέρνηση θα κληθεί είτε να αυξήσει τη φορολογία είτε να μειώσει τις συντάξεις και να καταργήσει το επίδομα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις