Αλλαγές στη φορολόγηση αυτοκινήτων

Οι αλλαγές στη φορολόγηση αυτοκινήτων θα σχετίζονται και με τον τρόπο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αλλά και με αυτόν του υπολογισμού των τεκμηρίων.

Όλες οι αλλαγές αναμένεται να περιληφθούν σε νομοσχέδιο που θα πάει το επόμενο διάστημα στη Βουλή, ενώ όπως αναφέρει το vima.gr ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης, έχει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για να προχωρήσει σε ορισμένες βελτιώσεις στον τομέα της φορολόγησης των ΙΧ.

Και αυτό γιατί, με την μαζική κατάθεση των πινακίδων τα τελευταία χρόνια, το κράτος χάνει σημαντικά έσοδα, ενώ και οι πολίτες έχουν εκράσει έντονα παράπονα.

Μία από τις ουσιαστικές αλλαγές είναι να δοθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ιχ να μπορούν να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας για λιγότερους μήνες από τους 12 που ισχύει σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι εάν θέλει κάποιος να κυκλοφορεί το αυτοκίνητο του για πχ 6 μήνες το χρόνο, να μην υποχρεώνεται να πληρώνει τέλη κυκλοφορίας για 12 μήνες. Έτσι προβλέπεται να μειωθεί ο ρυθμός κατάθεσης πινακίδων που παρατηρείται κάθε τέλος του χρόνου.

Επίσης, στο υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζουν τη μείωση του κόστους των τεκμηρίων όπου σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαγορευτικό. Η μείωση αυτή θα οδηγήσει σε μικρότερη επιβάρυνση όσους έχουν οχήματα άνω των 2.000 κυβικών καθώς οι συγκεκριμένοι επιβαρύνονται με φόρο πολυτελείας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις