Διεθνής αναγνώριση πό τον OIV στο βιβλίο «Άμπελος και Οίνος στον αρχαίο ελληνικό κόσμο»

Κάθε χρόνο η Κριτική Επιτροπή Βραβείων του OIV απονέμει βραβεία σε 10 κατηγορίες συσχετισμένες με τομείς της Αμπέλου και του  Οίνου, για τα καλύτερα βιβλία που έχουν εκδοθεί κατά τη διάρκεια των δυο προηγούμενων ετών, και των οποίων οι συντάκτες ή οι εκδότες επιθυμούν να προτείνουν υποψηφιότητα.

Τριάντα έργα διαγωνίσθηκαν και 12 χώρες εκπροσωπήθηκαν. Η Κριτική Επιτροπή του OIV συνεδρίασε στις 24 Ιουνίου 2014 στο Παρίσι και απένειμε 13 βραβεία και τρεις ειδικές αναφορές σε 9 κατηγορίες.

Στην κατηγορία «Ιστορία και Λογοτεχνία» το βραβείο απέσπασε το βιβλίο της Κας Στ. Κουράκου Δραγώνα «Άμπελος και Οίνος στον αρχαίο ελληνικό κόσμο».

Πρόκειται για μια βράβευση, όχι μόνο του βάθους και της μοναδικότητας του περιεχομένου του βιβλίου και της συγγραφέως, αλλά και της ίδιας της χώρας μας που όπως καταδεικνύει η έκδοση σε πολλούς τομείς έθεσε τις βάσεις για το κρασί όπως το γνωρίζουμε, σήμερα.

Ο πολυτελής τόμος κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβριο από τις Εκδόσεις του Φοίνικα και αποτελεί πλέον περιουσία του ελληνικού Οίνου.

Η ΚΕΟΣΟΕ θεωρεί τιμή για τη χώρα μας τη συγκεκριμένη  βράβευση και εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια και την ευγνωμοσύνη της, στη συγγραφέα που εκτός των άλλων έχει εδραιώσει την αμπελοοινική Ελλάδα, ως φορέα οινικού πολιτισμού .

Η τελετή απονομής των βραβείων του 2014 θα διεξαχθεί φέτος τον Οκτώβριο στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις