ΜΒΑ in Agribusiness  από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών‏

Το Πρόγραμμα εξειδικεύει σε έναν από τους πιο σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, παρέχοντας MBA στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας, σε αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων

Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με εξειδίκευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Αγροδιατροφικού Τομέα, οι απόφοιτοι του οποίου στελεχώνουν την εγχώρια και διεθνή αγορά με άρτια καταρτισμένα στελέχη, ικανά να αντεπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις και τις μεγάλες προκλήσεις της  ιδιαιτέρως ανταγωνιστικής αγοράς τροφίμων και γεωργίας. Πολλοί απόφοιτοι του μεταπτυχιακού μας προγράμματος, στελεχώνουν σε υψηλόβαθμες θέσεις, οργανισμούς και επιχειρήσεις, σε ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο στη χώρα μας, όπως είναι αυτός των Τροφίμων και Γεωργίας.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το Πρόγραμμα δεν είναι καινούργιο. Το εν λόγω Πρόγραμμα 12μηνης ή 24μηνης διάρκειας (πλήρους ή μερικής φοίτησης) προσφέρεται για 17η συνεχή χρονιά από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης και το συνεργαζόμενο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα Καθηγητών από τα καλύτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, κ.α.), της Μεγάλης Βρετανίας (University of Bath) κ.α.. Επίσης, στο Πρόγραμμα έχει συμμετάσχει με διαλέξεις και σεμινάρια μεγάλος αριθμός στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών συναφών προς το αντικείμενο των σπουδών.

Κατά το φετινό ακαδημαϊκό έτος θα εισαχθούν έως 40 μεταπτυχιακοί φοιτητές και επισημαίνεται ότι η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική.
Η επιλογή για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα θα γίνει  βάσει του γενικού βαθμού του ακαδημαϊκού τους τίτλου, όπως και του επιπέδου γνώσης της αγγλικής γλώσσας. Προηγούμενη ερευνητική δραστηριότητα του υποψηφίου και επαγγελματική εμπειρία αποτελούν πρόσθετα προσόντα εισαγωγής. Θα αξιολογηθούν επίσης δυο συστατικές επιστολές και κάθε άλλο στοιχείο σχετικό με τα προσόντα του υποψηφίου, ενώ θα υπάρξει και προσωπική συνέντευξη.


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Προγράμματος, κα Γ. Παπαϊωάννου, Ιερά Οδός 75, 118 55 Βοτανικός, Αθήνα, τηλ./fax 210 5294776, e-mail: [email protected] και ιστοσελίδα www.mba.aua.gr.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις