Σεμινάρια εκπαίδευσης παραγωγών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου 'AGRO_LESS'

Δύο σεμινάρια εκπαίδευσης με θέμα την εφαρμογή πρακτικών της γεωργίας μειωμένων εισροών διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του έργου «Κοινές Στρατηγικές Καθοδηγούμενης Άσκησης Αγροτικών Δραστηριοτήτων για την Εφαρμογή Χωρικά Διαφοροποιούμενης Γεωργίας Μειωμένων Εισροών» (AGRO_LESS), το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία 2007 – 2013».

 Τα σεμινάρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απευθύνονταν σε παραγωγούς της Μακεδονίας και Θράκης. Το πρώτο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας ενώ το δεύτερο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στη Χρυσούπολη Καβάλας, με μεγάλη συμμετοχή των τοπικών παραγωγών.

 Στο πλαίσιο των σεμιναρίων οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν διεξοδικά και εμπλούτισαν τις γνώσεις τους σχετικά με την εφαρμογή πρωτοκόλλων, πρακτικών και εξοπλισμού γεωργίας μειωμένων εισροών σε τρεις άξονες, την άρδευση, τη λίπανση και τη φυτοπροστασία, με στόχο την αύξηση της απόδοσης των καλλιεργειών, τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και την αποτελεσματικότερη εφαρμογή των εισροών. Εισηγητές των σεμιναρίων ήταν διακεκριμένοι επιστήμονες, ειδικευμένοι στο πεδίο της γεωργίας ακριβείας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις