Νέα Σχολή Αγροτικής Κατάρτισης ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Η νέα Σχολή Αγροτικής Κατάρτισης του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ παρουσιάστηκε στην εκδήλωση «Οι προκλήσεις για την Επαγγελματική Κατάρτιση στην Ελλάδα της κρίσης», που διοργάνωσε η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του εκπαιδευτικού οργανισμού. Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της κρίσης, ενισχύοντας τις δομές του και εμπλουτίζοντας τις υπηρεσίες κατάρτισης που προσφέρει.

 

Η Σχολή Αγροτικής Κατάρτισης, εντάσσεται από φέτος πρωτοποριακά στο πρόγραμμα σπουδών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, όπου θα λειτουργήσει αποκλειστικά. Ο Υπεύθυνος Σπουδών του τομέα κ. Στέλιος Τσεκούρας τόνισε:  "η δημιουργία της Σχολής Αγροτικής Κατάρτισης έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στις σπουδές που αφορούν στα επαγγέλματα της πρωτογενούς παραγωγής. Απευθύνεται τόσο σε αυτούς που επιθυμούν να συνεχίσουν το οικογενειακό επάγγελμα, όσο και σε νέους που αντιλαμβάνονται την επιχειρηματική διάσταση του αγροτικού τομέα και θέλουν να καταρτιστούν σε αυτόν". Συνολικά θα λειτουργήσουν 12 εξειδικευμένες ειδικότητες, οι οποίες καλύπτουν όλα τα επιμέρους αντικείμενα μεταξύ των οποίων: Τυροκομία, Μελισσοκομία, Οινολογία, Βιολογικές Καλλιέργειες, Θερμοκήπια. Για τις ανάγκες των μαθημάτων λειτουργεί Πρότυπο Αγρόκτημα στην περιοχή του Mediterranean  Cosmos. Αναλυτικές πληροφορίες για τις νέες ειδικότητες:  http://bit.ly/1RsAISd

 

Στην  εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 27oυ Money Show, συμμετείχαν εκπαιδευτές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, αλλά και πλήθος κόσμου που θέλησε να ενημερωθεί για θέματα σπουδών και επιλογών εντός της κρίσης.

 

Οι παρευρισκόμενοι είχαν επίσης τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τον τομέα Performing Arts, ο οποίος στο δεύτερο χρόνο λειτουργίας του παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον στις ειδικότητες Υποκριτικής, Μουσικής, Χορού, Σκηνοθεσίας, Φωτογραφίας και Τραγουδιού, καθώς και για το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ2 Δέλτα) που δίνει δυνατότητες διαρκούς επιμόρφωσης ενηλίκων, μέσα από επιδοτούμενα και  αυτοχρηματοδοτούμενα ταχύρρυθμα προγράμματα.

 

Ειδική αναφορά έγινε και στο θεσμό της υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης όλων των ειδικοτήτων, στις διαδικασίες του Startup Office - Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ για την εξασφάλιση θέσεων για όλους τους σπουδαστές, και τη μεγάλη σημασία τους για την ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις