«Αειφόρος Γεωργία και Επιχειρήσεις»

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αειφόρος Γεωργία και Επιχειρήσεις» (MSc in Sustainable Agriculture and Business) του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, του μοναδικού Ελληνικού Δημόσιου Αγγλόφωνου πανεπιστημίου της Ελλάδος.

 

Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα και τη διαδικασία υποβολής αίτησης:

 

Το Πρόγραμμα

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος ‘Αειφόρος Γεωργία και Επιχειρήσεις’ έχει ως αντικείμενο την παροχή διεπιστημονικής εκπαίδευσης μεταπτυχιακού επιπέδου σε φυσικά, κοινωνικά και οικονομικά θέματα εναλλακτικών μορφών γεωργίας όπως είναι η αειφόρος γεωργία. Τα θέματα αυτά άπτονται της δημιουργίας, ανάπτυξης, λειτουργίας και διοίκησης καινοτόμων και ανταγωνιστικών γεωργικών μονάδων κάθε κλίμακας και οργανώνονται σε γνωσιακό επίπεδο από το μοντέλο της καθετοποιημένης γεωργικής επιχείρησης, το οποίο εμπλέκει στη συγκρότησή του το συνεχές που εκτείνεται από την πρωτογενή παραγωγή αγροτικών προιόντων μέχρι την οικονομική προώθηση και διάθεσή τους στους καταναλωτές.

 

Βασικοί στόχοι του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι να αποκτήσουν οι μαθητευόμενοι: 

• βιολογικές, γεωπονικές, τεχνολογικές, χρηματοοικονομικές και διοικητικές γνώσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες για την αειφορική καλλιέργεια της γης και την αποτελεσματική ίδρυση, λειτουργία, ανάπτυξη και διοίκηση μικρών, μεσαίων και μεγάλων γεωργικών μονάδων εντός αβέβαιων και ρευστών οικονομικών περιβαλλόντων

• μαθησιακές δεξιότητες που αντιστοιχούν σε βασικές επαγγελματικές ικανότητες του 21ου αιώνα όπως η προσαρμοστικότητα, οι επικοινωνιακές-κοινωνικές δεξιότητες, η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, η συστημική (ολιστική) σκέψη και εν τέλει η αυτονομία στη μάθηση.         

 

Τα οφέλη που θα αποκομίσετε φοιτώντας στο Πρόγραμμα:

 

  • Υψηλή εξειδίκευση και διεπιστημονική κατάρτιση σε ζητήματα που άπτονται εναλλακτικών και ευεπίφορων μορφών γεωργίας.
  • Συγχρονισμό των γνώσεων και δεξιοτήτων σας με τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, ενίσχυση του επαγγελματικού σας προφίλ και βελτίωση των προοπτικών απασχόλησης είτε ως αυτοαπασχολούμενοι είτε ως ετεροαπασχολούμενοι.
  • Ενδυνάμωση της υφιστάμενης εργασιακής σας θέσης σε οργανισμούς, φορείς και επιχειρήσεις που σχετίζονται με τη γεωργία και διάνοιξη νέων επαγγελματικών οριζόντων.
  • Φοίτηση στο μοναδικό Δημόσιο Αγγλόφωνο πανεπιστήμιο της Ελλάδος και ανάπτυξη του γλωσσικού γραμματισμού.
  • Διδασκαλία από κορυφαίους ακαδημαϊκούς ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων και δυνατότητα συνεργασίας σε ερευνητικό επίπεδο ή ακόμη και συνέχισης των ακαδημαϊκών σας σπουδών σε επίπεδο διδακτορικού.

 

 

Την προκήρυξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος θα βρείτε εδώ

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις