‘Αειφόρος Γεωργία και Επιχειρήσεις’

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος ‘Αειφόρος Γεωργία και Επιχειρήσεις’ έχει ως αντικείμενο την παροχή διεπιστημονικής εκπαίδευσης μεταπτυχιακού επιπέδου σε φυσικά, κοινωνικά και οικονομικά θέματα εναλλακτικών μορφών γεωργίας όπως είναι η αειφόρος γεωργία. Τα θέματα αυτά άπτονται της δημιουργίας, ανάπτυξης, λειτουργίας και διοίκησης καινοτόμων και ανταγωνιστικών γεωργικών μονάδων κάθε κλίμακας καλύπτοντας το μοντέλο της καθετοποιημένης γεωργικής επιχείρησης, που εκτείνεται από την πρωτογενή παραγωγή αγροτικών προϊόντων μέχρι την οικονομική προώθηση και διάθεσή τους στους καταναλωτές.

 

Βασικοί στόχοι του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι να αποκτήσουν οι μαθητευόμενοι: 

• βιολογικές, γεωπονικές, τεχνολογικές, χρηματοοικονομικές και διοικητικές γνώσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες για την αειφορική καλλιέργεια της γης και την αποτελεσματική ίδρυση, λειτουργία, ανάπτυξη και διοίκηση μικρών, μεσαίων και μεγάλων γεωργικών μονάδων εντός αβέβαιων και ρευστών οικονομικών περιβαλλόντων

• μαθησιακές δεξιότητες που αντιστοιχούν σε βασικές επαγγελματικές ικανότητες του 21ου αιώνα όπως η προσαρμοστικότητα, οι επικοινωνιακές-κοινωνικές δεξιότητες, η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, η συστημική (ολιστική) σκέψη και εν τέλει η αυτονομία στη μάθηση.         

 

Δομή προγράμματος

Υποχρεωτικά μαθήματα

1ο εξάμηνο

Βιολογικό Περιβάλλον | Εδαφικές Διεργασίες | Ολοκληρωμένη Διαχείριση Ασθενειών | Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αρθροπόδων | Εμπόριο Γεωργικών Προϊόντων και Αγορές

 

2ο εξάμηνο

Χρήση Σύγχρονων Τεχνολογιών Διαφόρων Καλλιεργειών | Διαχείριση Εδαφικών Πόρων | Γεωργική Χρηματοδότηση | Εφαρμοσμένες Ποσοτικές Μέθοδοι για τη λήψη αποφάσεων

 

Μαθήματα επιλογής (επιλογή 1 μαθήματος ή Συμβουλευτική εργασία)

 

Μεταπτυχιακή διπλωματική και διάρκεια φοίτησης

Το ΠΜΣ «Αειφόρος Γεωργία και Επιχειρήσεις» περιλαμβάνει δύο (2) εξάμηνα μαθημάτων και ανάλογα με την κατεύθυνση που θα επιλεχθεί από το φοιτητή, ένα (1) εξάμηνο για την εκπόνηση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας ή εναλλακτικά (2) εξάμηνα για την εκπόνηση ερευνητικής μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας. Προσφέρεται ακόμη η δυνατότητα μερικούς φοίτησης.

 

Συμβουλευτική εργασία

Οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα project παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών αντικαθιστώντας ένα μάθημα επιλογής. Οι φοιτητές, ατομικά ή σε ομάδες, αναλαμβάνουν ένα πραγματικό επιχειρησιακό πρόβλημα μιας συγκεκριμένης επιχείρησης ή ενός οργανισμού, το αναλύουν και προσφέρουν συγκεκριμένη/ες και πρακτική/ές λύση/εις. Κάθε φοιτητής ή κάθε ομάδα των φοιτητών καθοδηγείται και εποπτεύεται από ένα μέλος της Διοίκησης της επιχείρησης ή του οργανισμού και από έναν ακαδημαϊκό μέλος του Πανεπιστημίου. Η τελική έκθεση παρουσιάζεται παρουσία των εκπροσώπων από όλες τις συμμετέχουσες εταιρίες και οργανισμούς.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των μαθημάτων θα βρείτε εδώ.

 

Διδακτική μεθοδολογία

Το ΠΜΣ «Αειφόρος Γεωργία και Επιχειρήσεις» προσφέρεται στη μορφή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, για την υλοποίηση της οποίας θα χρησιμοποιηθούν προηγμένες τεχνολογίες και σύγχρονες, εποικοδομητικού τύπου διδακτικές μεθοδολογίες. Η διδασκαλία των μαθημάτων είναι φοιτητο-κεντρική και περιλαμβάνει:

  • δια ζώσης αλληλεπίδραση μαθητευόμενων-διδασκόντων με ταυτόχρονη φυσική τους παρουσία στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος
  • ασύγχρονη μάθηση (απελευθέρωση της σχέσης μαθητευόμενων-διδασκόντων από χωρικούς και χρονικούς περιορισμούς) με κατάλληλη χρήση μεθόδων τηλεκπαίδευσης και τεχνικών διαμορφωτικής αξιολόγησης
  • σύγχρονη μάθηση με τη διεξαγωγή συχνών τηλεδιασκέψεων
  • αθροιστική αξιολόγηση
  • η παρουσία των φοιτητών στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου είναι απαραίτητη ένα Παρασκευο-σαββατοκύριακο στην αρχή κάθε εξαμήνου (εισαγωγικά μαθήματα) και μία στο τέλος κάθε εξαμήνου για τις γραπτές εξετάσεις

 

Συνεργασίες

Οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε σεμινάρια του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) όπου θα τους δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

 

Δίδακτρα

Τα συνολικά δίδακτρα ανέρχονται στις 4.000€ τόσο για την περίπτωση πλήρους όσο και μερικής φοίτησης.

 

Υποβολή αίτησης

Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση επισυνάπτοντας τα παρακάτω έγγραφα:

 

·        Αίτηση σε ειδικό έντυπο που αναρτάται στην ιστοσελίδα της Σχολής (http://www.ihu.edu.gr/index.php/admissions.html)

  • Αντίγραφο διπλώµατος ή πτυχίου (µε ακριβή βαθµό)
  • Αντίγραφο αναλυτικής βαθµολογίας
  • Αναλυτικό βιογραφικό σηµείωµα

·        Πιστοποίηση γνώσης της αγγλικής γλώσσας προσκοµίζοντας έναν από τους παρακάτω τίτλους απόδειξης πολύ καλή γνώσης της αγγλικής γλώσσας: IELTS (6.5 και άνω), TOEFL (90 και άνω), TOEIC (850 και άνω). Ελλείψει αυτών, δεκτά γίνονται και άλλα πτυχία που αποδεικνύουν όµως άριστη γνώση της αγγλικής  όπως αυτά εξειδικεύονται από το ΑΣΕΠ. Οι ενδιαφερόµενοι που δεν έχουν ανάλογο πιστοποιητικό µπορούν να υποβάλουν αίτηση αλλά για να τους επιτραπεί να ξεκινήσουν το Πρόγραμμα θα πρέπει να το υποβάλουν έως την έναρξη των μαθημάτων.

·        ∆ύο συστατικές επιστολές

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία υποβολής αίτησης θα βρείτε εδώ.

 

Προθεσμία υποβολής αίτησης

Μπορείτε να υποβάλλετε την αίτησή σας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ωστόσο, προτείνεται η υποβολή της αίτησης να πραγματοποιείται το συντομότερο δυνατό ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος κατάληψης των θέσεων στο Πρόγραμμα. Oι αιτήσεις για το παρόν πρόγραμμα είναι μέχρι το τέλος του Οκτώβρη και τα μαθήματα ξεκινούν τον Νοέμβριο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: W: www.econ.ihu.edu.gr  E: [email protected], T: +30 2310 807520, Facebook.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις