Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» στο ΜΑΙΧ

Πρόγραμμα κατάρτισης στον τομέα των φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών εγκαινιάζεται σήμερα Παρασκευή  17/1/ 2020 στα Χανιά από το πρόγραμμα  «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων αφορά την παραγωγή, επεξεργασία και εμπορία αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, μείζονος σημασίας για την Κρήτη.

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα κατάρτισης σε δεκαπέντε (15) νέους από την περιοχή των Χανίων που θέλουν να ασχοληθούν για πρώτη φορά ή και να επεκτείνουν τις γνώσεις τους στον συγκεκριμένο κλάδο.

Αντίστοιχα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα Φαρμακευτικά και Αρωματικά Φυτά διεξάγονται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας  από το 2018, γνωρίζοντας τεράστια αποδοχή από τους νέους.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα αποκτήσουν θεωρητική αλλά και πρακτική γνώση σε μια πλειάδα θεματικών όπως: 

• Κριτήρια επιλογής ΑΦΦ για καλλιέργεια σε μια περιοχή

• Σχεδιασμός και εγκατάσταση καλλιέργειας,

• Παραγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού με αγενή και εγγενή πολλαπλασιασμό

• Τεχνική μεταφύτευσης φυτών

• Ψηφιακές Τεχνολογίες

• Μάρκετινγκ

• Επιχειρηματικά σχέδια κ.α.

Η Κρήτη λόγω της μεγάλης παράδοσης στη χρήση αυτών των φυτών αλλά και της μοναδικής της βιοποικιλότητας αποτελεί ιδανική περίπτωση εφαρμογής καινοτομιών σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και εμπορίας Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών.

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων υπό το συντονισμό του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» θα παράσχουν υψηλής ποιότητας εκπαίδευση με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων και ερευνητών.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», είναι μια πρωτοβουλία ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των νέων στον αγροδιατροφικό τομέα, της οποίας ηγείται το Πανεπιστήμιο Rutgers σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις