Έναρξη προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 ξεκινάει – και επίσημα - η λειτουργία του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, με την έναρξη των μαθημάτων του πρώτου τμήματος του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ» (20 εκπαιδευόμενοι). Το εν λόγω επιμορφωτικό πρόγραμμα – συνολικής διάρκειας 25 ωρών – θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη και ώρα 17.00-20.00 στο Καστέλλι. Παράλληλα, το αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξει ενεργοποίηση και δευτέρου τμήματος για το εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο θα διεξάγεται στο Θραψανό.

 

Επιπλέον, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 πρόκειται να ξεκινήσουν τα μαθήματα και για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ – ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» (20 εκπαιδευόμενοι) – συνολικής διάρκειας 50 ωρών – τα οποία θα διεξάγονται κάθε Πέμπτη στο Αρκαλοχώρι.

 

Σημειώνεται ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξει ενεργοποίηση και άλλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, ενώ ο συνολικός αριθμός των ωφελουμένων που αναμένεται να τα παρακολουθήσουν, ξεπερνά τα 250 άτομα.

 

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλη Φραγκάκη «τα παρεχόμενα επιμορφωτικά προγράμματα απευθύνονται σε όλους τους δημότες - ενήλικες άνεργους και εργαζόμενους, ανεξάρτητα από φύλο, μορφωτικό επίπεδο, νέους, φοιτητές κ.λπ. - και θα προσφέρονται δωρεάν με μόνη προϋπόθεση το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για γνώση και ενεργό συμμετοχή»

 

«Η σημερινή πραγματικότητα και αναγκαιότητα, οι σημερινές μορφωτικές και κοινωνικές ανάγκες για δυνατότητα ίσων ευκαιριών και πρόσβασης στην πληροφορία, τη γνώση την μάθηση επιβάλει τέτοιες δράσεις, όπως αυτές που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας που θα λειτουργήσουν προς όφελος της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης και της Δια Βίου Εκπαίδευσης» υπογραμμίζει ο κ. Φραγκάκης.

 

Επισημαίνεται τέλος, ότι η λειτουργία του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Μινώα Πεδιάδας υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, το δε έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μινώα Πεδιάδας, το οποίο είναι υπεύθυνο για τον οργανωτικό συντονισμό και παρακολούθηση υλοποίησης του ανωτέρω έργου στο Τηλ.: 28910 41193 ή στο Email: [email protected] .

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις