Η Ζωή του κυρίου Δεντρούλη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πως μπορούν τα παιδιά της πόλης να εξοικειωθούν με το φυσικό περιβάλλον να το αγαπήσουν και να το προστατέψουν; Πως μπορεί ένα μικρό παιδάκι να διαπιστώσει τι συμβαίνει στη ζωή ενός δέντρου και πόσοι μικροσκοπικά ή μεγάλα πλάσματα έχουν εκεί το σπίτι τους; Πως μπορεί να καταλάβει ένας γονιός ότι το φυσικό περιβάλλον, που ζούμε διαμορφώνει τη διάθεση μας αλλά και την ίδια την ύπαρξη μας κι είναι η υπόθεση όλων μας, όχι μόνο να μην το κακοποιούμε αλλά να διδάξουμε και στα παιδιά μας να το σέβονται.

Εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές έχουν επισκεφθεί το Πλανητάριο στο Παλαιό Φάληρο, στο πέρασμα των χρόνων και κάθε φορά η αίσθηση είναι η ίδια. Το μεγαλείο του σύμπαντος, που ζούμε είτε πρόκειται για τ΄ άστρα και τους πλανήτες είτε πρόκειται για τον μικρόκοσμο ενός δέντρου.

 

Η Ζωή του κυρίου Δεντρούλη

Το Πλανητάριο, βλέπε Ευγενίδειο Ίδρυμα, ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, που πραγματοποίησε την πρώτη παράσταση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασών, ρίχνει κάθε φορά το δικό του «σπόρο» στα παιδιά, ώστε ν΄αγαπήσουν το φυσικό περιβάλλον με την παράσταση «Η ζωή του κυρίου Δεντρούλη». Οποιοσδήποτε γονιός θ΄ άξιζε τον κόπο να διαθέσει από το πενιχρό εισόδημά του, για να πάει μια βόλτα το παιδί του, στην παράσταση: «Η Ζωή του κυρίου Δεντρούλη».

Ο δικός μου γιος ενθουσιάστηκε αλλά και οι υπόλοιποι μικροί παρατηρητές ήταν στο ίδιο μήκος κύματος. Πρόκειται για μια ψηφιακή παράσταση με εντυπωσιακά γραφικά που μετατρέπουν τον τεράστιο θόλο του Πλανηταρίου άλλοτε σε λιβάδι κι άλλοτε σε κορμό δένδρου και κάνουν την πρώτη μας εκπαιδευτική γνωριμία με τη ζωή των δέντρων μια ευχάριστη ψυχαγωγική εμπειρία. Και είναι εξαιρετική εμπειρία, για όσους θέλουν ξαναγίνουν παιδιά.

Τη σκηνοθεσία της ελληνικής διασκευής έχει πραγματοποιήσει η Μαρία Ζερβού, ενώ τις φωνές τους χαρίζουν στους ήρωες οι Έλληνες ηθοποιοί Γιώργος Πυρπασόπουλος, Σία Κοσκινά, Μίνα Αδαμάκη, Χρήστος Θάνος και Μάνος Καρατζογιάννης. Την επιστημονική επιμέλεια του κειμένου έχει κάνει η Κατερίνα Τσικαλάκη.   Για πληροφορίες: Πλανητάριο: 210-9469631, 2 www.eugenfound.edu.gr
                                                    
                                                                              Α. ΣΤ.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις