Παρέμβαση ΣΕΒ - ΟΑΕΠ για τις εξαγωγές

Συντονισμένη παρέμβαση για την περαιτέρω στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων στην πράξη ανέλαβε ο ΣΕΒ σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ).   Κύριος στόχος της παρέμβασης αυτής είναι να αναδειχτούν τρόποι περαιτέρω στήριξης του εξαγωγικού προσανατολισμού των ελλήνων εξαγωγέων, μέσα από τη δημιουργία σύγχρονων ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών, που εστιάζουν στις εξειδικευμένες ανάγκες των παραδοσιακών αλλά και αναπτυσσόμενων εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΒ διοργάνωσε ειδική σύσκεψη, τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2014, στα γραφεία του, μεταξύ δυναμικών εξαγωγικών επιχειρήσεων και του ΟΑΕΠ.  Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Διοίκηση του ΟΑΕΠ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του, κ. Θεμιστοκλή Καλπακτσόγλου, οι εκπρόσωποι δυναμικών εξαγωγικών επιχειρήσεων από διάφορους κλάδους και γεωγραφικές περιοχές, όπως ΓΙΩΤΗΣ, ELBISCO, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΛΕΚΤΑ ΕΛΑΙΑ, EXTRACO, ΛΟΥΞ, ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, OPTIMA-ΗΠΕΙΡΟΣ, ΠΕΤΤΑΣ Ν. ΠΑΥΛΟΣ, ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ, καθώς και στελέχη του ΣΕΒ.

Μιλώντας στην έναρξη της σύσκεψης ο αν. Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ κ. Γιάννης Κυριακού σημείωσε, μεταξύ των άλλων, ότι η εξαγωγική δυναμική των ελληνικών επιχειρήσεων βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Για πέμπτο συνεχόμενο μήνα οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων παρουσιάζουν αισθητή μείωση.  Η εδραιωμένη αυτή καθοδική τάση δεν μπορεί να αναστραφεί χωρίς τη στήριξη στην πράξη των δυναμικών εξαγωγικών επιχειρήσεων με σύγχρονα και εξειδικευμένα χρηματοδοτικά και ασφαλιστικά εργαλεία. Καταλήγοντας ο κ. Κυριακού υπογράμμισε ότι το νέο αναπτυξιακό πρότυπο πρέπει να έχει τη διατήρηση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων ως βασικό στόχο.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΟΑΕΠ κ. Θεμιστοκλής Καλπακτσόγλου τόνισε ότι είναι κοινή εκτίμηση ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω στην προσπάθειά τους για ανάπτυξη της εξωστρεφούς ανταγωνιστικότητας τους, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις των διεθνών αγορών. Ο κ. Καλπακτσόγλου σημείωσε ιδιαίτερα ότι, σήμερα, ο ΟΑΕΠ διαθέτει τα εργαλεία αλλά και την τεχνογνωσία για να στηρίξει την προσπάθεια αυτή και βρίσκεται δίπλα στην εξαγωγική επιχείρηση διαμορφώνοντας εξειδικευμένα και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά προϊόντα.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις