Με χαμηλούς ρυθμούς συνεχίσθηκαν oι εξαγωγές ροδάκινων και νεκταρινιών

Με χαμηλούς ρυθμούς συνεχίσθηκαν oι εξαγωγές ροδάκινων και νεκταρινιών των οποίων η εμπορική περίοδος βαίνει στο τέλος, λόγω των υφιστάμενων ελάχιστων ακόμη αποθεμάτων.

Συνεχίσθηκαν και οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών με ικανοποιητική ροή με σταθερές έως ελαφρώς αυξημένες τιμές στον παραγωγό .Θα πρέπει οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές να αποτρέπουν την εξαγωγή σταφυλιών χωρίς τα σάκχαρα τους (ξινά).

Επίσης συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές δαμάσκηνων και κάποιων ελάχιστων ποσοτήτων πορτοκαλιών βαλέντσια.

O κ.Γ Πολυχρονάκης δήλωσε ότι "Δυστυχώς εξακολουθούν να παρατηρούνται κρούσματα συγκομιδής , εξαγωγής  και πώλησης στην εσωτερική αγορά ακτινιδίων , εξαιρουμένων υπερπρώιμων ποικιλιών που ακόμη και σ΄αυτές δεν υπάρχει πλήρης ανταπόκριση στα προβλεπόμενα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους με  9,5 Brix στην λιανική πώληση , με κίνδυνο να  υπάρξει αφενός δυσφήμηση των ελληνικών ακτινιδίων στις ξένες αγορές και αφετέρου ακόμη και ο Έλληνας καταναλωτής  να δείξει την δυσαρέσκεια του στρεφόμενος σε εισαγόμενα.

Ενώ η πανελλήνια παραγωγή των υπερπρωίμων ποικιλιών ακτινιδίων είναι μικρή ,κατα εκτίμησή μας, μη υπερβαίνουσες τους 1.000 περίπου τόνους, εντούτοις μέχρι σήμερα αναφέρονται εξαγωγές  737 τόννων συνολικά.

Σημειωτέον ότι ο Σύνδεσμος μας  έχει ζητήσει από το ΥΠΑΠΕΝ τον ορισμό ως ημερομηνίας συγκομιδής ακτινιδίων σε όλη την Χώρα την 20/10/2015 (για τις κύριες ποικιλίες)".

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις