Το Ισραήλ εγκρίνει τις εξαγωγές φαρμακευτικής κάνναβης

Το Ισραήλ έδωσε έγκριση την Τετάρτη για εξαγωγές κάνναβης ιατρικής, ανοίγοντας το δρόμο για πωλήσεις στο εξωτερικό που η κυβέρνηση αναμένει να παράγει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για τους εξαγωγείς και την ισραηλινή βιομηχανία, η οποία θα επιτρέψει τόσο την επέκταση των εξαγωγικών ευκαιριών όσο και την αύξηση της απασχόλησης στον τομέα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Eli Cohen.

Ο Cohen έδωσε τελική έγκριση για τις εξαγωγές περισσότερο από ένα χρόνο αφότου το υπουργικό συμβούλιο υποστήριξε έναν νέο νόμο για να τους επιτρέψει. Η παραγγελία Cohen ισχύει σε 30 ημέρες, επιτρέποντας στους εξαγωγείς να υποβάλουν αίτηση για άδεια από το Υπουργείο Υγείας.

Υπάρχουν ήδη περισσότερες από 10 εκμεταλλεύσεις και πέντε εργοστάσια στο Ισραήλ που πληρούν τα πρότυπα του Υπουργείου Υγείας, και ορισμένες εταιρείες έχουν ήδη καταλήξει σε συμφωνία για την πώληση κάνναβης στην Ευρώπη ή τον Καναδά μόλις οι άδειες καταστούν διαθέσιμες.

Στο Ισραήλ, επιτρέπεται η ιατρική χρήση κάνναβης. η ψυχαγωγική χρήση είναι παράνομη αλλά σε μεγάλο βαθμό αποποινικοποιηθεί. Το υπουργείο Οικονομίας αναφέρει ότι περίπου 60.000 Ισραηλινοί χρησιμοποιούν ιατρική κάνναβη, καταναλώνοντας περίπου 25 τόνους ετησίως.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες και πολιτείες των ΗΠΑ επιτρέπουν ιατρική χρήση. Το 2018 ο Καναδάς έγινε η πρώτη χώρα της G7 που το νομιμοποίησε για ψυχαγωγική χρήση σε όλη τη χώρα.

Οι ισραηλινές εκμεταλλεύσεις, που επωφελούνται από ένα ευνοϊκό κλίμα και εμπειρογνωμοσύνη στις ιατρικές και γεωργικές τεχνολογίες - συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλύτερων παραγωγών ιατρικής κάνναβης στον κόσμο.

«Υπάρχουν πολλές επενδύσεις που αναμένεται να δουν να συμβαίνουν τώρα, επειδή οι επενδυτές περίμεναν αυτήν την έγκριση», δήλωσε ο Hagit Weinstock, συνιδρυτής της νομικής εταιρείας Weinstock-Zehavi & Co και πρωτοπόρος της ρύθμισης της κάνναβης στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις