Οι Αμερικανοί εξαγωγείς πωλούν σόγια στην Κίνα παρά τις αυξανόμενες εντάσεις

Οι Αμερικανοί εξαγωγείς σόγιας πούλησαν αρκετά φορτία σε Κινέζους κρατικούς αγοραστές, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το ζήτημα, δείχνοντας ότι ορισμένες συναλλαγές συνεχίζονται ακόμη και αφού οι αξιωματούχοι στο Πεκίνο διέταξαν μια παύση σε ορισμένες αγορές.

Οι φορτωτές πούλησαν έως και τέσσερα φορτία σόγιας των ΗΠΑ από τη νέα καλλιέργεια, δήλωσαν οι άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή οι πληροφορίες είναι ιδιωτικές. Ο κρατικός αποθεματοποιητής Sinograin έκανε προσφορές νωρίτερα για φορτία Pacific Northwest.

Αξιωματούχοι της κινεζικής κυβέρνησης έχουν πει σε μεγάλες κρατικές γεωργικές εταιρείες να σταματήσουν τις εισαγωγές ορισμένων αμερικανικών αγροτικών αγαθών, συμπεριλαμβανομένης της σόγιας, ανέφεραν άτομα στο Bloomberg News τη Δευτέρα. Το Πεκίνο αξιολογεί την κατάστασή του με την Ουάσινγκτον αφού ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή επέκρινε την Κίνα για την επιβολή μιας αμφιλεγόμενης νέας νομοθεσίας εθνικής ασφάλειας στο Χονγκ Κονγκ.

Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις από την παραγγελία ότι οι κρατικοί αγοραστές Cofco και Sinograin σταμάτησαν τις αμερικανικές αγορές σόγιας. Μια εξαίρεση είναι όταν οι κρατικοί αγοραστές εισάγουν για λογαριασμό ιδιωτικών εταιρειών, οι οποίες δεν επηρεάζονται από τη διακοπή.Ένα άλλο είναι όταν οι κρατικοί αγοραστές χρειάζονται τα φασόλια για να καλύψουν τις θέσεις παραγώγων τους και μια τρίτη εξαίρεση είναι εάν υπάρχουν ήδη τρέχουσες συναλλαγές.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις