Καραμολέγκος: Ανεβάζει πωλήσεις σε Ελλάδα-Ρουμανία

Σαφώς ανοδικά κινούνται φέτος οι εργασίες της αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος σε Ελλάδα και Ρουμανία, ενώ αντίθετα πτωτικά έχουν επηρεαστεί οι πωλήσεις της θυγατρικής εταιρείας «Απολλώνιο» λόγω της πανδημίας covid-19.

Ειδικότερα, η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας, στα πλαίσια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

  • Κατά την περίοδο του lock down αυξήθηκε η ζήτηση για βιομηχανοποιημένο ψωμί, με την εταιρεία να καταφέρνει να ανταποκριθεί ανεβάζοντας το ύψος της παραγωγής της. Έτσι, κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο ο κύκλος εργασιών αναμένεται να σημειώσει διψήφιο ποσοστό ανόδου.
  • Παρά την εκδήλωση της πανδημίας, συνεχίζεται το επενδυτικό πρόγραμμα της εισηγμένης σε ότι αφορά τον τομέα των logistics σε όμορο χώρο των παραγωγικών της εγκαταστάσεων στο Κορωπί. Πρόκειται για μια επένδυση της τάξεως των 15 εκατ. ευρώ (πέρα από την αξία των οικοπέδων) η οποία θα συμβάλει στην ταχύτερη και οικονομικότερη διακίνηση των πρώτων υλών και των προϊόντων της εταιρείας.
  • Επικρατεί κλίμα ικανοποίησης για την πορεία της θυγατρικής στη Ρουμανία, καθώς οι φετινές της πωλήσεις συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, σημειώνοντας μάλιστα growth της τάξεως του 20%. Η εταιρεία έχει ήδη κερδίσει πολύ ικανοποιητικά μερίδια στην περιοχή του Βουκουρεστίου και σταδιακά διευρύνει την γεωγραφική της επιρροή ανεβάζοντας τις πωλήσεις και σε άλλα μέρη της χώρας. Από πλευράς οικονομικών αποτελεσμάτων, φέτος κινείται πάνω από το break even σε λειτουργικό επίπεδο.
  • Η πορεία της θυγατρικής εταιρείας «Απολλώνιον» επηρεάστηκε αρνητικά από την πανδημία και εκτιμάται ότι στο σύνολο της φετινής χρονιάς η πτώση των πωλήσεων θα κυμανθεί γύρω στο 15% με 20%.

Το 2019 η εισηγμένη εταιρεία είχε σημειώσει σημαντική βελτίωση οικονομικών επιδόσεων, βασισμένη στα αυξημένα μερίδια αγοράς των νέων προϊόντων της. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών του ομίλου είχε διαμορφωθεί στα 88,58 εκατ. ευρώ (80,2 εκατ. το 2018) και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων στα 12,63 εκατ. (9,45 εκατ. το 2018).

Η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της 2/9/2020 αποφάσισε μεταξύ άλλων τη διανομή μερίσματος ύψους 0,01 ευρώ ανά μετοχή.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις