Κίνα: Οι εξαγωγές σημείωσαν κέρδη για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Σεπτέμβριο
Κίνα Εξαγωγές

Οι εξαγωγές της Κίνας σημείωσαν κέρδη για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Σεπτέμβριο, καθώς περισσότεροι εμπορικοί εταίροι άνοιξαν εκ νέου τις οικονομίες τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Οι εξαγωγές δεν έχουν επηρεαστεί σοβαρά από την παγκόσμια επιβράδυνση, όπως φοβούνταν ορισμένοι αναλυτές, εν μέρει λόγω των αποστολών-ρεκόρ ιατρικών προμηθειών και της ισχυρής ζήτησης ηλεκτρονικών προϊόντων, προσθέτοντας ελπίδες για συνεχή οικονομική ανάκαμψη.

Τον Σεπτέμβριο, οι εξαγωγές αναμένεται να έχουν αυξηθεί κατά 10% από ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με μια μέση εκτίμηση σε δημοσκόπηση του Reuters. Οι εισαγωγές πιθανότατα αυξήθηκαν κατά 0,3% σε ετήσια βάση, μετά από πτώση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Οι εξαγωγές τον Αύγουστο αυξήθηκαν σταθερά 9,5% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας το ισχυρότερο κέρδος από τον Μάρτιο του 2019.

Οι ισχυρότερες εξαγωγές θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν μια ταχύτερη και πιο ισορροπημένη ανάκαμψη για την κινεζική οικονομία, η οποία ανακάμπτει από την πτώση-ρεκόρ του πρώτου τριμήνου χάρη στα εγχώρια μέτρα τόνωσης της οικονομίας.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις