Προτεραιότητα οι εξαγωγές για την Tottis-Βingo
Εξαγωγές

Tην ανάπτυξη των εξαγωγών έχει θέσει ως βασική προτεραιότητά της η Tottis-Bingo, η οποία κατόρθωσε το 2019 να ενισχύσει τα μεγέθη της.

Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 61,36 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 4,57%, το μικτό κέρδος στα 12,3 εκατ. ευρώ, με άνοδο 9,4% ενώ τα κέρδη προ φόρων ήταν 592.992 ευρώ (άνοδος 45,33%).

 

Σημειώνεται πως στον τομέα της γκοφρέτας, που αποτελεί την κυριότερη πηγή εσόδων της εταιρείας, το μερίδιο της Tottis-Βingo στην ελληνική αγορά ανήλθε σε 40,9% την προηγούμενη χρονιά. Καθώς, όμως, η εταιρεία αντιλαμβάνεται την οικονομική πίεση στην εγχώρια οικονομία, έχει επιλέξει ως στρατηγική την έντονη και ταχεία ανάπτυξη προς χώρες του εξωτερικού, όπου διατηρεί παρουσία σε 25 χώρες. Προτεραιότητα αποτελεί η ανάπτυξη σε νέες εκτός Ελλάδας αγορές, όπως για παράδειγμα οι ΗΠΑ, όπου η εταιρεία ήδη πραγματοποιεί εξαγωγές από το 2015, ενώ μέσα στο 2019 πραγματοποίησε πωλήσεις προς Κίνα, αραβικές χώρες και Κορέα.

 

Για το 2020 αναμένεται ανάπτυξη σε Λατινική Αμερική, Χιλή, Περού και επίσης μεγαλύτερη ανάπτυξη στις αραβικές χώρες του Κόλπου, με νέα προϊόντα και συμφωνίες. Η Tottis-Bingo προβλέπει αύξηση των συνολικών εσόδων της κατά 3% την τρέχουσα χρονιά, με βασικούς λόγους γι’ αυτό την αύξηση των εξαγωγών και την άνοδο της κατηγορίας των Private Label. Αναλυτικότερα, η εταιρεία αναφέρει στην οικονομική της έκθεση πως συνεχίζει τη δυναμική της ανάπτυξη στην κατηγορία των private label, όπου είναι leader στην Ελλάδα, δημιουργώντας νέες συνεργασίες με μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό.

 

Ακόμη, αναμένεται να λανσάρει νέες γεύσεις, οι οποίες θα επιφέρουν αύξηση στις πωλήσεις της. Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες, η Tottis-Bingo, μετά το πετυχημένο λανσάρισμα των Tottis Chips & Waves, ενίσχυσε την γκάμα της στο χώρο των αλμυρών snacks με το λανσάρισμα των νέων Tottis Γαριδάρες & Φουντουκόμπαλες.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις