Ν.Κορέα: Αύξηση 11,4% στις εξαγωγές τον Ιανουάριο
Ν.Κορέα: Αύξηση 11,4% στις εξαγωγές τον Ιανουάριο

Οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας κατέγραψαν αύξηση 11,4%, στα 48,01 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο, αφού αυξήθηκαν κατά 12,6% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας.

Τα εξερχόμενα φορτία ανέκαμψαν κατά 4% το Νοέμβριο, αφού είχαν καταγράψει μείωση 3,8% τον Οκτώβριο.

Οι μέσες ημερήσιες εξαγωγές κατέγραψαν ετήσια αύξηση 6,4% στα 2,13 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας τα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια, για πρώτη φορά, τον πρώτο μήνα του έτους.

Οι εξαγωγές αντιστοιχούν στη διαμόρφωση περίπου του 50% του ΑΕΠ της Νότιας Κορέας και η αύξησή τους αποδίδεται στη δυναμική ζήτηση τεχνολογικών προϊόντων, σύμφωνα με κυβερνητική αναφορά που δημοσιοποιήθηκε χθες.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 3,1% στα 44,05 δισεκατομμύρια δολάρια, διαμορφώνοντας το εμπορικό πλεόνασμα του Ιανουαρίου στα 3,96 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το εμπορικό ισοζύγιο παρέμεινε θετικό για εννέα συνεχόμενους μήνες.

Τα φορτία ημιαγωγών αυξήθηκαν κατά 21,7% τον Ιανουάριο σε ετήσια βάση, διατηρώντας την αύξηση σε διψήφιο ποσοστό για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.

Οι εξαγωγές τηλεπικοινωνιακών συσκευών, όπως τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα εκτοξεύτηκαν κατά 58%, ενώ οι εξαγωγές οθονών αυξήθηκαν κατά 32,2% τον προηγούμενο μήνα.

Οι εξαγωγές στην Κίνα, στις ΗΠΑ και στην ΕΕ καταγράφηκαν σε διψήφια ποσοστά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις