ΓΓ ΔΟΣ Ι. Σμυρλής: Η ελληνική επιχειρηματικότητα, εν μέσω πανδημίας, κατάφερε και αύξηση εξαγωγών
ΓΓ ΔΟΣ Ι. Σμυρλής: Η ελληνική επιχειρηματικότητα, εν μέσω πανδημίας, κατάφερε και αύξηση εξαγωγών

Ο κ. Σμυρλής, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του, για την άμεση ανταπόκριση του ΕΒΕΑ, όσον αφορά τη Στρατηγική και το Πρόγραμμα Δράσεων της Οικονομικής Διπλωματίας για το 2020, ανέδειξε τη σημασία του επανασχεδιασμού της, στο πλαίσιο της ευρείας μεταρρυθμιστικής πολιτικής της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη, κατά τα πρότυπα των αναπτυγμένων χωρών, για την αποτελεσματικότερη προώθηση των οικονομικών συμφερόντων της Ελλάδας και των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ο ΓΓ ΔΟΣ τόνισε το γεγονός ότι, εάν και το 2020 υπήρξε μια εξαιρετικά απαιτητική χρονιά, λόγω της πανδημίας, το ΕΒΕΑ κατάφερε να προσαρμοστεί άμεσα στα νέα δεδομένα, πραγματοποιώντας πλήθος δράσεων, όπως webinars, virtual B2B meetings, διοργανώνοντας μία μεγάλη σειρά σημαντικών ψηφιακών εκδηλώσεων, όπως οι Ημέρες Πληροφόρησης των Επιχειρηματιών, καθώς επίσης και συνεχίζοντας την πρωτοβουλία για τη Θερμοκοιτίδα Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων (Θ.Ε.Α).

Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών, όπως είπε, με τους δύο εξωστρεφείς Οργανισμούς του, της Enterprise Greece και τον Ο.Α.Ε.Π., αλλά και με το δίκτυο των Πρεσβειών και των Γραφείων ΟΕΥ σε ολόκληρο τον κόσμο, κατέχει πλέον έναν ισχυρό συνδυασμό εργαλείων και μέσων, προκειμένου να ενισχύσει την επιχειρηματική κοινότητα.

Στόχος αποτελεί για τον ίδιο η δημιουργία ενός ισχυρού εθνικού Brand Name για τα ελληνικά προϊόντα και τις ελληνικές υπηρεσίες, καθώς και η επίτευξη οικονομιών κλίμακας στην εξαγωγική διαδικασία, είτε μέσα από τη δημιουργία διεπιχειρηματικών δικτύων (clustering), είτε μέσω των εξαγωγικών αλυσίδων παραγωγών - εμπόρων.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του στην τηλεδιάσκεψη του ΕΒΕΑ ο κ. Σμυρλής επισήμανε, ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα, εν μέσω πανδημίας, όχι μόνο στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αλλά με συντονισμένη και αποδοτική δουλειά κατάφερε να επιτύχει αύξηση εξαγωγών, προμηνύοντας και την επίτευξη του στόχου για την αύξηση των εξαγωγών σε ποσοστό 48% επί του ΑΕΠ έως το 2023.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις