Αυξημένες κατά 23,7%, οι εξαγωγές ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας στο 9μηνο φέτος
Αυξημένες κατά 23,7%, οι εξαγωγές ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας στο 9μηνο φέτος

Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές ενδυμάτων «έτρεξαν» στο προαναφερόμενο διάστημα με θετικό ρυθμό 19,2% και ανήλθαν σε 700 εκατ. ευρώ, από 582 εκατ. ευρώ το πρώτο 9μηνο του 2020, ενώ στην κλωστοϋφαντουργία παρουσίασαν ποσοστιαία αύξηση κατά 12,8% και διαμορφώθηκαν σε 330 εκατ. ευρώ. Αυξημένες κατά 47% καταγράφηκαν στο ίδιο διάστημα οι εξαγωγές του πρωτογενούς τομέα, του βαμβακιού, και ανήλθαν σε 360 εκατ. ευρώ.

   Μετά το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων εντός κι εκτός ελληνικών συνόρων, τα οποία ήταν κλειστά μέχρι και το πρώτο τρίμηνο φέτος λόγω των μέτρων που επιβλήθηκαν για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού, «ο κλάδος ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, με όλους τους οικονομικούς δείκτες να παρουσιάζουν διψήφιο ποσοστό ανάκαμψης», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΠΕΕ. Συγκεκριμένα, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής στο πρώτο 9μηνο φέτος και έναντι του αντίστοιχου διαστήματος πέρυσι, κατέγραψε άνοδο στην ένδυση κατά 15,2% και στην κλωστοϋφαντουργία κατά 10,8%.

   Αυξημένες μεν, αλλά με μονοψήφιο ποσοστό της τάξης του 9,7%, καταγράφηκαν οι εισαγωγές στη χώρα μας στο πρώτο εννεάμηνο φέτος και συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με αυτές των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στο +18,8% και των ενδυμάτων στο +6,6%.

   Θετικό πρόσημο 23,7% παρουσίασαν στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2021 και οι λιανικές πωλήσεις στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, αυτές των ενδυμάτων παρουσίασαν αύξηση +24,7% και ανήλθαν σε 1,8 δισ. ευρώ.

   Όπως διευκρινίζει ο ΣΕΠΕΕ, «οι λιανικές πωλήσεις στην εγχώρια αγορά για τους μήνες που η αγορά ήταν σε πλήρη λειτουργία, παρουσιάζουν αύξηση κατά 9% έναντι του 2019 προ covid-19».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις