Incofruit Hellas: Σταματήστε να μαζεύετε άγουρα ακτινίδια - πορτοκάλια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνεχίστηκαν οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών στις Ευρωπαϊκές αγορές με μικρότερους ρυθμούς και μάλλον είναι προς το τέλος της η εξαγωγική περίοδος, με τις ίδιες τιμές της προηγούμενης εβδομάδος ,με την Γερμανική αγορά υποτονική.

Έγινε έναρξη συγκομιδής ακτινιδίων της ποικιλίας Hayward με επίσημη έγκριση  από περιφερειακές ΔΑΟΚ , πλήν όμως σοβαροί έμποροι και παραγωγοί δεν συγκομίζουν πριν οι καρποί φτάσουν την ωριμότητα εκείνη που ζητούν οι καταναλωτικές αγορές . Εφιστάται η προσοχή για μη εξαγωγή άωρων και εκτός προδιαγραφών προϊόντων για την διασφάλιση της φήμης του προϊόντος. Αναμένεται η ουσιαστική έναρξη εξαγωγής τους το πρώτο δεκαήμερο Νοεμβρίου.

Η αναμενόμενη παραγωγή των εσπεριδοειδών και ειδικά των πορτοκαλιών εξελίσσεται ομαλά ποιοτικά , με αύξηση του όγκου τους και αναμένεται η έναρξη συγκομιδής τους και εξαγωγής το δεύτερο δεκαήμερο Νοεμβρίου. Δυστυχώς παρατηρείται και κατά την φετινή περίοδο το φαινόμενο της πρόωρης εξαγωγής πορτοκαλιών  μη επαρκώς ωριμασμένων ,παρά τις συστάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για σεβασμό των  απαιτούμενων οργανοληπτικών προδιαγραφών που απαιτούνται για τη στήριξη της φήμης των ελληνικών πορτοκαλιών.

Πλήγμα θα είναι για την εξαγωγή των ελληνικών νωπών οπωροκηπευτικών από το κλείσιμο της λαχαναγοράς της
Ποκρόφσκαγια στη Μόσχα και σοβαρές θα είναι οι επιπτώσεις , καθώς ένας μεγάλος αριθμός εμπόρων εισαγωγέων μένει ουσιαστικά χωρίς «στέγη» και ψάχνει απεγνωσμένα για έναν νέο χώρο , ώστε να στεγάσει όλες τις επιχειρήσεις που βρίσκονταν σε αυτή. Η έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος πρέπει να απασχολήσει σοβαρά το εξαγωγικό μας εμπόριο.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις