Σε επίπεδα ρεκόρ η αξία των εξαγορών το 2021
Σε επίπεδα ρεκόρ η αξία των εξαγορών το 2021

Η αξία των εξαγορών (buyout) παγκοσμίως έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 1,1 τρισ. δολαρίων, διπλασιάζοντας το σύνολο των 577 δισ. δολαρίων του 2020 και καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 804 δισ. δολαρίων που είχε σημειωθεί το 2006, την περίοδο πριν την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Tα επίπεδα ρεκόρ που κατέκτησαν τα ιδιωτικά κεφάλαια, θέτουν τη βάση για ακόμα υψηλότερα επίπεδα το 2022.

Τα deals αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίου διπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα το 2020, με τη μέση αξία των συμφωνιών να φτάνει τα 1,1 δισ. δολάρια, εμφανίζοντας άνοδο 57%, ξεπερνώντας το όριο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για πρώτη φορά. Αυτά είναι μερικά από τα βασικά ευρήματα της ετήσιας έκθεσης Global Private Equity της Bain & Company που  διερευνά τις επενδυτικές τάσεις του 2022.

Σύμφωνα με την έρευνα της Bain & Company, η απότομη αύξηση στην αξία των deals εκτιμάται ότι οφείλεται στον τεράστιο όγκο κεφαλαίων της αγοράς. Μετά από 10 χρόνια σταθερής ανάπτυξης, τα ταμειακά αποθέματα σημείωσαν ένα ακόμα ρεκόρ το 2021 αγγίζοντας τα 3,4 τρισ. δολάρια παγκοσμίως, με περίπου 1 τρισ. δολάρια από αυτά να βρίσκονται σε κεφάλαια εξαγοράς.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις