Αύξηση 27% στις εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων της ΕΕ τον Νοέμβριο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε την τελευταία μηνιαία έκθεσή της σχετικά με το εμπόριο αγροδιατροφικών προϊόντων για τον Νοέμβριο του 2023. Αφού άγγιξε υψηλότερο τριετίας τον Οκτώβριο του 2023, το εμπορικό πλεόνασμα του αγροδιατροφικού τομέα της ΕΕ συνέχισε να αυξάνεται τον Νοέμβριο του 2023. Ανήλθε σε 6,9 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 27% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2022.

Τον Νοέμβριο του 2023, οι εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων της ΕΕ ανήλθαν σε 20 δισ. ευρώ. Από τον Ιανουάριο, οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε 210,8 δισ. ευρώ, με τις κύριες αυξήσεις να παρατηρούνται στα μεταποιημένα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των παρασκευασμάτων δημητριακών, φρούτων και καρπών. Οι εισαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων της ΕΕ ανήλθαν σε 13,1 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο του 2023.

Όσον αφορά τα εισαγόμενα προϊόντα, οι μεγαλύτερες αυξήσεις στη συνολική αξία των εισαγωγών αφορούσαν καπνικά προϊόντα, ζάχαρη και ισογλυκόζη, λαχανικά, ελιές και ελαιόλαδο.

 

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικοί πίνακες διατίθενται στην τελευταία έκδοση της μηνιαίας έκθεσης σχετικά με το εμπόριο αγροδιατροφικών προϊόντων της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις