ΑΠΕ: «Πράσινη συμφωνία» μεταξύ Enel Green Power- Novartis

Δεκαετή Συμφωνία Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (Virtual Power Purchase Agreementt, VPPA) για περίπου 78 MW ανανεώσιμης ενέργειας ξεκινώντας από τον Ιανουάριο 2022 υπέγραψε η Enel Green Power με τη Novartis. Πρόκειται για σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος, 100% παραγόμενο από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η οποία εντάσσεται στη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης των δύο εταιρειών. 

Συγκεκριμένα, η ενέργεια μέσω αυτού του VPPA θα παραχθεί από το αιολικό πάρκο TICO 179,9 MW, που βρίσκεται στην Ισπανική επαρχία Σαραγόσα, το οποίο θα λειτουργήσει στις αρχές του 2022. Μέσω της συμφωνίας, η ανανεώσιμη ενέργεια που παρέχεται στη Novartis θα αποφύγει τις ετήσιες εκπομπές περίπου 96.400 τόνων CO2 στην ατμόσφαιρα. 

«Η Novartis είναι κορυφαία εταιρεία σε θέματα περιβάλλοντος και βιωσιμότητας. Ως Enel Green Power, είμαστε πολύ περήφανοι να είμαστε στρατηγικοί εταίροι και «Πράσινος Παράγοντας» (Green Enabler) μέρος ενός σημαντικού ορόσημου στο ταξίδι τους να είναι ουδέτεροι ως προς τον άνθρακα σε όλες τις λειτουργίες και την αλυσίδα εφοδιασμού της εταιρείας», δήλωσε ο Javier Vaquerizo, Επικεφαλής του Παγκόσμιου Εμπορικού Γραφείου της Enel Green Power. «Με αυτήν τη συμφωνία, η Novartis παρουσιάζει τις δυνατότητες που μπορούν να προσφέρουν οι πανευρωπαϊκές VPPA σε εταιρείες που έχουν δεσμευτεί να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή στην ήπειρο».

«Στη Novartis, η περιβαλλοντική βιωσιμότητα συμφωνεί με τον σκοπό μας να επανασχεδιάσουμε τα φάρμακα για να βελτιώσουμε και να επεκτείνουμε τη ζωή των ανθρώπων», δήλωσε ο Montse Montaner, Διευθύνων Σύμβουλος Βιωσιμότητας της Novartis. «Η ενεργειακή απόδοση και οι λύσεις των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της στρατηγικής μας για τη μείωση των εκπομπών ρύπων. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Enel Green Power και άλλους συνεργάτες με κοινές ιδέες στο ταξίδι μας για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.»

Αυτή η συμφωνία είναι μέρος της δέσμευσης της Novartis για περιβαλλοντική βιωσιμότητα βοηθώντας να καταστήσει την εταιρεία ενεργειακή και ανθεκτική στην κλιματική αλλαγή. Η εταιρεία στοχεύει στην προώθηση της βιωσιμότητας μέσω των δραστηριοτήτων της, καθώς και εκείνων των προμηθευτών της, και έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεών της στο κλίμα, τα απορρίμματα και το νερό. Η Novartis δεσμεύεται να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά τους πόρους και να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG), οι οποίες επηρεάζουν το κλίμα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις