Στασινός: Η χώρα να κάνει περισσότερα για την ενεργειακή μετάβαση σε πράσινα καύσιμα
Στασινός: Η χώρα να κάνει περισσότερα για την ενεργειακή μετάβαση σε πράσινα καύσιμα

Όπως είπε ο κ. Στασινός, «ως χώρα πρέπει να κάνουμε περισσότερα, γρηγορότερα», προσθέτοντας ότι «το μέλλον είναι χαραγμένο και αποτελείται από το υδρογόνο και τις μπαταρίες».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, «τα διυλιστήρια θα πρέπει να μηδενίσουν το ανθρακικό τους αποτύπωμα» και επεσήμανε ότι «δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε επεκτατικές ποικιλίες για τις καλλιέργειες που δίνουν τα βιοκαύσιμα».

Χαρακτηριστικά ο Γιώργος Στασινός υπογράμμισε προς τους εκπροσώπους της Πολιτείας, της επιχειρηματικής κοινότητας και των ακαδημαϊκών-ερευνητικών ιδρυμάτων που συμμετείχαν στην εκδήλωση, ότι «πρέπει το κράτος να κάνει τη δουλειά του γρήγορα», αναφερόμενος ιδίως στη ρύθμιση και προώθηση των νέων τεχνολογιών παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας.

«Ως παγκόσμια κοινότητα ζούμε τρεις ταυτόχρονους μετασχηματισμούς: τον ενεργειακό, της κυκλικής οικονομίας και της ψηφιοποίησης» είπε ο Γιώργος Στασινός, και πρόσθεσε ότι «η 4η βιομηχανική επανάσταση, το Industry 4.0 όπως λέγεται, δεν αφορά ούτε μόνο τη βιομηχανία ούτε μόνο την ψηφιοποίηση. Είναι ταυτόχρονα και το πρασίνισμα όλων των παραγωγικών λειτουργιών».

Τόνισε επίσης πως: «Το Ταμείο Ανάκαμψης θα παίξει κρίσιμο ρόλο στην εισαγωγή του ηλεκτρισμού -στην αποθήκευση, στις μπαταρίες, στην ηλεκτροφόρτιση αλλά και στην εξοικονόμηση ενέργειας και τη βιώσιμη κινητικότητα. Αλλά θα παίξει και στην καθιέρωση του υδρογόνου».

Όπως σημείωσε ο κ. Στασινός, «ο Λευκός Δράκος της Δυτικής Μακεδονίας, ένα εξαιρετικά φιλόδοξο ελληνικό project ενταγμένο στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Hydrogen Europe θα δείξει, πιστεύω, τον δρόμο».

Ενώ παράλληλα, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «η απολιγνιτοποίηση, που ήδη τρέχει είναι ένα φιλόδοξο, εμπροσθοβαρές βήμα».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις