ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ημερομηνία πληρωμής για τις προκαταβολές της ενιαίας ενίσχυσης

Σε αντίστροφη μέτρηση η διαδικασία πίστωσης των προκαταβολών ενιαίας ενίσχυσης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι λίστες των δικαιούχων «έχουν κλείσει» αναφορικά με τι τι κατέχει και τι διακαιούται ο καθένας και πλέον αναμένεται η παράδοση του υλικού με τις τελικές καταστάσεις στην Τράπεζα Πειραιώς η οποία διαχειρίζεται τον λογαριασμό με τις επιδοτήσεις (ΕΛΕΓΕΠ).

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναμένεται να ξεκινήσει τις πιστώσεις στους λογαριασμούς αν όχι την Τρίτη, την Τετάρτη, ενώ μέχρι την Παρασκευή θα πιστωθεί -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- στους κτηνοτρόφους και το ποσό των 3,8 ευρώ ανά κεφαλή προβάτου που αφορά την αποζημίωσή τους για το πλήγμα που υπέστησαν το Πάσχα, λόγω του lock down από τον κορονοϊό.

Εξάλλου αύριο Τρίτη 20 Οκτωβρίου θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή η τροπολογία σύμφωνα με την οποία καθίσταται δυνατή η αποζηµίωση των αγροτών που έχουν πληγεί από τον «Ιανό» στο 100% της ασφαλιζόµενης αξίας του φυτικού και ζωικού τους κεφαλαίου και επιτρέπεται η πληρωµή προκαταβολής έναντι της αποζηµίωσης που δικαιούνται.

Σύµφωνα µε την ανακοίνωση του υπουργείου, «ακολούθως θα ξεκινήσει σταδιακά η διαδικασία πίστωσης µιας γενναίας προκαταβολής στους λογαριασµούς των πληγέντων αγροτών».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις