Φασόλια Καστοριάς Ελιξίσπορος

Στο οροπέδιο της Κορησού Καστοριάς και σε υψόμετρο 650 μέτρων, ο παραγωγός Καμπούρης Χαράλαμπος καλλιεργεί τα περίφημα «βραστερά» φασόλια που έχουν ήδη κατακτήσει επίζηλη θέση στην αγορά, για την απαράμιλλη γεύση τους. 

 Η παραγωγή του προϊόντος «πλακέ» ξεκινάει περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ του «γίγαντα» περί τα τέλη Οκτωβρίου. 
Στην Κορησό Καστοριάς, και στο οροπέδιο που περιβάλλεται από τα βουνά του Κάνιακου και του Γαύρου, σε υψόμετρο 650 μέτρων, καλλιεργείται το περίφημο φασόλι Κορησού, με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν κορυφαίο από άποψη διατροφικής και γευστικής αξίας.

Σε ιδεώδεις κλιματικές και γεωφυσικές συνθήκες, σε μια ατμόσφαιρα ανόθευτη ακόμα από του πολιτισμού το «φαρμάκι», καλλιεργούνται οι δύο τύποι φασολιού (γίγαντας και πλακέ) που θα σας ενθουσιάσουν τόσο με την υπέροχη γεύση τους, όσο και με τον εντυπωσιακά μικρότερο χρόνο βρασμού, σε σχέση με αντίστοιχο προϊόν άλλης περιοχής.

 

Περιοχή παραγωγής προϊόντος
Κορησός Καστοριάς

Παραγωγός:
Μπάμπης Καμπούρης

Τηλέφωνο επικοινωνίας:
6972415530

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις