Agritech: Ευρωπαϊκές νεοσύστατες επιχειρήσεις καινοτομούν συνεχώς για να αυξήσουν την επισιτιστική ασφάλεια

Το COVID-19 έχει στείλει κύματα αναστάτωσης σε όλο τον κόσμο επηρεάζοντας τη ζωή των ανθρώπων με πολλούς τρόπους. Οι αλυσίδες εφοδιασμού έχουν διαταραχθεί αφήνοντας έτσι αντίκτυπο στην προμήθεια βασικών προϊόντων. Μιλώντας για το οικοσύστημα εκκίνησης, οι δραστηριότητες μεταξύ των νεοσύστατων επιχειρήσεων μειώθηκαν δραστικά και οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων είναι αβέβαιες λόγω της οικονομικής ύφεσης που προκλήθηκε από την πανδημία.

Ωστόσο, οι νεοσύστατες επιχειρήσεις της agritech προσπαθούν συνεχώς να πετύχουν μέσω της πανδημίας παρά τις προκλήσεις στον κλάδο, καθώς η ζήτηση για τρόφιμα δεν σταματά ποτέ. Οι νέες τεχνολογίες και η υιοθέτησή τους από τους αγρότες της ΕΕ αποτελούν βασικούς παράγοντες για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής γεωργίας σε έναν παγκόσμιο κόσμο. Ταυτόχρονα, πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις agritech κατάφεραν να ευδοκιμήσουν από τα θύματα που αντιμετώπισαν κατά τη δύσκολη περίοδο της κρίσης με την υιοθέτηση τεχνολογίας και πληροφοριών.

Αυτές οι έξυπνες νεοσύστατες επιχειρήσεις έχουν βρει λύσεις που σχετίζονται με τη γεωργία και τη γεωργία για την αντιμετώπιση του COVID-19 στη γεωργική βιομηχανία. Και, εδώ επιλέξαμε μερικές από αυτές τις ευρωπαϊκές νεοσύστατες εταιρείες που ξεκινούν την πρόκληση και δημιουργούν δημιουργικές προσφορές.

Agrimetrics (Λονδίνο)
Ιδρυτής: David Flanders, Richard Tiffin

Η Agrimetrics, που βασίζεται στο Reading, υποστηρίζει ότι η πανδημία COVID-19 αποκάλυψε την ευθραυστότητα του παγκόσμιου συστήματος τροφίμων. Η εκκίνηση στοχεύει στη βελτίωση της πρόσβασης και της ενσωμάτωσης των δεδομένων που χρησιμοποιούνται από τον τομέα των γεωργικών τροφίμων.

Πρόσφατα, η Agrimetrics συνεργάστηκε με τον γίγαντα της Aerospace Airbus για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στον τομέα των τροφίμων και της γεωργίας με δεδομένα τεχνητής νοημοσύνης και δορυφόρου. Με την Τεχνητή Νοημοσύνη που έχει εκπαιδευτεί για την ανάλυση δορυφορικών εικόνων και δεδομένων Agrimetrics, μπορεί να υπολογίσει την ισορροπία του εδάφους του νερού και την πίεση του νερού των φυτών. Αυτό θα βοηθήσει τους χρήστες να αναπτύξουν ακριβείς εκτιμήσεις της ισορροπίας νερού στα χωράφια και να αποφασίσουν πότε και πού θα αρδεύσουν.

Wefarm (Ηνωμένο Βασίλειο)
Ιδρυτής: Kenny Ewan

Η WeFarm με έδρα το Λονδίνο βοηθά εκατομμύρια αγρότες σε όλο τον κόσμο, καθώς είναι ζωτικής σημασίας για την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων. Η εκκίνηση του agritech επικεντρώνεται σε εκμεταλλεύσεις μικρών εκμεταλλεύσεων και επιτρέπει στα μέλη να γράφουν τα ερωτήματά τους. Με την Τεχνητή Νοημοσύνη, απαντά σε αυτές τις ερωτήσεις και εξυπηρετεί τις ανάγκες τους.

Το WeFarm είναι ένα αγρόκτημα κοινωνικής δικτύωσης που βασίζεται σε SMS και είναι μοναδικό. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσεγγίσετε αγρότες σε όλο τον κόσμο χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Κατά τη διάρκεια της επιδημίας της πανδημίας, υπάρχει αύξηση της ζήτησης για αυτές τις γεωργικές εισροές, ειδικά σε αγορές με περιορισμένη κίνηση.

Lettus Grow (Γερμανία)
Ιδρυτές: Ben Crowther, Charlie Guy, Jack Farmer

Η εκκίνηση της Agritech Lettus Grow παρακολουθεί γρήγορα την κατασκευή δύο μοντέλων κάθετων αγροκτημάτων στο Μπρίστολ, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τη διατροφή των κοινοτήτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Μία από τις εταιρείες άρχισε να παράγει προϊόντα από τα μέσα Απριλίου και η άλλη μεγαλύτερη μονάδα θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή τον Ιούνιο.

Δεδομένου ότι οι περισσότερες από αυτές τις κατακόρυφες εκμεταλλεύσεις είναι αυτοματοποιημένες, μπορούν να εκτελεστούν με ένα μόνο άτομο επί τόπου κάθε φορά, ακολουθώντας έτσι τους κανόνες κοινωνικής απόστασης κατά τη διάρκεια της επιδημίας COVID-19. Τελικά, παράγονται τρόφιμα με λίγα άτομα και αυτές οι κάθετες μονάδες καλλιέργειας μπορούν να αναπτυχθούν σε οποιοδήποτε μέρος με παροχή νερού και ηλεκτρικό ρεύμα.

Naïo Technologies (Γαλλία)
Ιδρυτές: Aymeric Barthes, Gaëtan Séverac

Η Naïo Technologies, μια γαλλική εταιρεία εκκίνησης agritech εκτελεί το αυτόνομο ρομπότ βοτάνων "Dino" στην Καλιφόρνια. Χρησιμοποιείται σε αγροκτήματα σε διάφορες περιοχές της Καλιφόρνια. Το ρομπότ Dino έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει το βοτάνισμα λαχανικών σε μεγάλες καλλιέργειες λαχανικών. Λειτουργεί αυτόνομα, αφήνοντας έτσι περισσότερο χρόνο για εργασίες.

Ο Ντίνο θεωρείται ότι είναι το πρώτο πλήρως αυτόνομο ηλεκτρικό ρομπότ για ζιζάνια μηχανικά λαχανικά. Κατά τη διάρκεια της επιδημίας COVID-19, το ρομπότ μπορεί να πραγματοποιήσει αυτόνομη εργασία και να βοηθήσει τους αγρότες να ακολουθήσουν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης χωρίς να συμβιβαστούν στην ασφάλεια των εργαζομένων και των αγροτών.

Plantix (Γερμανία)
Ιδρυτές: Simone Strey, Robert Strey, Pierre Munzel, Charlotte Schumann, Alexander Kennepohl, Bianca Kummer, Korbinian Hartberger

Το Plantix αντιμετωπίζει το ζήτημα της αποτυχίας των καλλιεργειών σε όλο τον κόσμο και συμβάλλει στην αύξηση των αποδόσεων. Με τη δωρεάν εφαρμογή του, οι χρήστες μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες της μολυσμένης καλλιέργειάς τους, οι οποίες υποβάλλονται σε επεξεργασία από το λογισμικό αναγνώρισης εικόνων που βασίζεται σε AI. Η εφαρμογή για κινητά που αναπτύχθηκε από την PEAT διαγνώζει βλάβες από παράσιτα, ελλείψεις θρεπτικών ουσιών και ασθένειες των φυτών και παρέχει σχετικά μέτρα θεραπείας. Η εφαρμογή για κινητά προσφέρει στους αγρότες να λαμβάνουν υποστήριξη απευθείας στα smartphone τους.

Αυτή η εκκίνηση με έδρα το Βερολίνο εξασφάλισε χρηματοδότηση της σειράς Α 6,6 εκατ. Ευρώ στα τέλη του 2019 από την RTP Global, την Piton Capital και τους υπάρχοντες επενδυτές όπως η Index Ventures και η Atlantic Labs. Αυτό το νέο κεφάλαιο ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της λύσης που βασίζεται στο AI και παρέχει έναν ψηφιακό τρόπο αυτοματοποίησης της διάγνωσης των φυτικών ασθενειών. Βοηθά ήδη σχεδόν ένα εκατομμύριο αγρότες στην Ινδία και είναι έτοιμος να επεκταθεί στο Βιετνάμ και την Ινδονησία.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις