Κλωστοϋφαντουργία Ναύπακτου: Πτώση πωλήσεων 30% στο 6μηνο

«Μπορεί να αναβάλαμε προς το παρόν την εκκίνηση του νέου μας επενδυτικού σχεδίου λόγω της κατάστασης που δημιουργήθηκε από την πανδημία, ωστόσο το γενικότερο πλάνο μας δεν αλλάζει», δήλωσε ο πρόεδρος της Κλωστοϋφαντουργίας Ναυπάκτου, Βασίλης Πολύχρονος, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης. «Σημείο κλειδί για εμάς είναι ότι το συγκεκριμένο project δεν περιορίζεται χρονικά σε ένα διάστημα ενός ή δύο ετών, αλλά αφορά μια πολύ πιο μακροπρόθεσμη περίοδο».

Το συγκεκριμένο επενδυτικό πρόγραμμα είναι ύψους 5,5 εκατ. ευρώ (έχει ήδη εγκριθεί επιχορήγηση της τάξεως του 37%) και αφορά τον εκσυγχρονισμό της υπάρχουσας γραμμής παραγωγής και τη δημιουργία νέας, αυξάνοντας την παραγωγική δυναμικότητα, βελτιώνοντας την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και δημιουργώντας οικονομίες κλίμακας. Από τη στιγμή που θα δοθεί το τελικό "ok" από τη διοίκηση της εισηγμένης, η επένδυση θα ολοκληρωθεί μέσα σε δώδεκα περίπου μήνες.

Η πανδημία ωστόσο έχει επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τη φετινή πορεία της Κλωστοϋφαντουργίας Ναυπάκτου. Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης Δημήτρη Πολύχρονο, ενώ η εταιρεία ξεκίνησε πολύ δυνατά το πρώτο δίμηνο της φετινής χρονιάς, στο πρώτο μισό του 2020 είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά περίπου 30%.

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε με ασφάλεια την πορεία μας κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Οι νέες ζητήσεις είναι διστακτικές, ωστόσο θετικό είναι το γεγονός ότι οι πελάτες μας δεν έχουν ακυρώσει προηγούμενες παραγγελίες τους. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η θέση της εταιρείας είναι ισχυρή, καθώς διαθέτει σημαντική ρευστότητα έχοντας παράλληλα περιορισμένες υποχρεώσεις» συμπλήρωσε ο κ. Δημήτρης Πολύχρονος.

Στα αξιοσημείωτα της γενικής συνέλευσης, συγκαταλέγεται και η απόφαση της εταιρείας για συμψηφισμό τακτικού αποθεματικού ύψους 1,2 εκατ. ευρώ και αποθεματικού από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο ποσού 8,357 εκατ. ευρώ, με υπόλοιπο συσσωρευμένων ζημιών προηγούμενων χρήσεων, με στόχο το ύψος των τελευταίων να περιοριστεί γύρω στα 3,4 εκατ. ευρώ.

Η κίνηση αυτή έγινε με σκοπό να επισπευσθεί ως ένα βαθμό η δυνατότητα της εισηγμένης να μοιράζει μερίσματα στους μετόχους της (θα πρέπει προηγουμένως να έχουν μηδενιστεί οι συσσωρευμένες ζημίες).

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις