Η Alpha Bank “Best Issuing Bank in Southern Europe”για το 2019
Alpha Bank

“BestIssuingBankinSouthernEurope” για το 2019 ανέδειξε  τηνAlpha Bank το InternationalFinanceCorporation(IFC), μέλος του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, επιβραβεύοντας τις σταθερά υψηλές επιδόσεις της στην προώθηση του διεθνούς εμπορίου. Πρόκειται για τη δεύτερη σχετική διάκριση της AlphaBank,καθώς είχε επιλεγεί ως“Best Issuing Bank in Southern Europe” και για το έτος 2017.

Με τη διάκριση αυτή, αναγνωρίζεται η ηγετική θέση της AlphaBankστην προώθηση των δραστηριοτήτων διεθνούς εμπορίου, στο πλαίσιο της ιδιαίτερα αποδοτικής συμμετοχής της στο Πρόγραμμα Παροχής Εγγυοδοσίας για Συναλλαγές Διασυνοριακού Εμπορίου (GlobalTradeFinanceProgram-GTFP). Από την ένταξή της στο Πρόγραμμα, το 2017, η AlphaBankπαρέχει δυναμική στήριξη στην εξωστρεφή ελληνική επιχειρηματικότητα, εξασφαλίζοντας την ταχεία και πλήρη απορρόφηση του προγράμματος από τις Επιχειρήσεις –Πελάτες της.

Ο κ. Ιωάννης Μ. Εμίρης, Γενικός Διευθυντής WholesaleBankingτης AlphaBankδήλωσε: “H σημαντική αυτή διάκριση ενισχύει περαιτέρω τη συνεργασία μας με το International Finance Corporationκαι αναδεικνύει τη δέσμευση και την ανταγωνιστικότητα της Alpha Bank στην ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων στον κλάδο του διεθνούς εμπορίου. Μέσω του Προγράμματος Παροχής Εγγυοδοσίας για Συναλλαγές Διασυνοριακού Εμπορίου, η Alpha Bank στηρίζει αποφασιστικά τον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών επιχειρήσεων και την προσπάθειά τους να αναλάβουν, εν μέσω αυξημένου διεθνούς ανταγωνισμού,πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Νότιας Ευρώπης”.

Το Πρόγραμμα Παροχής Εγγυοδοσίας για Συναλλαγές Διασυνοριακού Εμπορίου (GTFP) του IFCπροσφέρει εναλλακτικές διαχείρισης κινδύνων εμπορικών συναλλαγών, στο πλαίσιο ενός εγγυοδοτικού πακέτου ύψους $ 5 δισ. μέσω έκδοσης εγγυήσεων για συναλλαγές διεθνούς εμπορίου, στις χώρες όπου εφαρμόζεται. Από το 2005 που ξεκίνησε, το πρόγραμμα έχει εκδώσει εγγυήσεις για περίπου 63.000 εμπορικές συναλλαγές με στόχο την ενίσχυση διαφόρων τομέων της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων των υποδομών, της γεωργίας και της υγείας. Το IFC, μέσω των χρηματοδοτικών του λύσεων, έχει προσφέρει στήριξη σε συναλλαγές ύψους άνω των $ 180 δισ.,σε περισσότερες από 90 χώρες. Περισσότερες πληροφορίες για το IFCείναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του οργανισμού www.ifc.org.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις