Συνεργασία FMC Corporation-Micropep Technologies για ανάπτυξη ζιζανιοκτώνων

Στρατηγική συνεργασία για την ανάπτυξη βιολογικών λύσεων για τον έλεγχο των καταστροφικών ανθεκτικών στα ζιζανιοκτόνα ζιζανίων που μειώνουν τις αποδόσεις των καλλιεργειών ανακοίνωσαν οι εταιρίες FMC Corporation (NYSE: FMC), και η Micropep Technologies (Micropep).

Μέσω αυτής της συνέργειας θα επιταχυνθεί η συνεχής ανάπτυξη φυσικών προϊόντων ελέγχου ζιζανίων που βασίζονται σε βραχέα μόρια πρωτεΐνης που παράγονται φυσικά από φυτικά κύτταρα. Παράλληλα οι δυο εταιρίες θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη νέων λύσεων για τον έλεγχο των βασικών ανθεκτικών στα ζιζανιοκτόνα ζιζανίων στο καλαμπόκι και τη σόγια. Θα συνδυάσουν τις αντίστοιχες ικανότητές τους Ε&Α αξιοποιώντας την τεχνολογία της Micropep για να επιταχύνουν και να βελτιώσουν το ποσοστό επιτυχίας στον εντοπισμό καινοτόμων βιολογικών ζιζανιοκτόνων. 

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τη Micropep για την ανάπτυξη νέας τεχνολογίας μικροπεπτιδίων για την αντιμετώπιση της διαχείρισης της αντοχής», δήλωσε η Δρ. Kathleen Shelton, εκτελεστική αντιπρόεδρος της FMC και επικεφαλής τεχνολογίας. "Αυτή η συμφωνία καταδεικνύει τη συνεχιζόμενη δέσμευσή μας να διαφοροποιήσουμε τον αγωγό Ε&Α παγκόσμιας κλάσης της FMC ώστε να συμπεριλάβει μια ευρύτερη χαρτοφυλάκιο βιολογικών που λειτουργούν σε συνδυασμό με συνθετικά».

Η παγκόσμια αγορά ζιζανιοκτόνων το 2021 ανερχόταν πάνω από 26 δισεκατομμύρια δολάρια, αποτελούμενη κυρίως από συνθετικά ζιζανιοκτόνα. 

Αυτή η συνεργασία προάγει την ανάπτυξη του μικροπεπτιδικού αγωγού της Micropep, ο οποίος έχει αποδείξει αποτελεσματικότητα σε ανθεκτικά ζιζάνια και παθογόνα που απειλούν μεγάλες καλλιέργειες σε όλο τον κόσμο. Για να αντιμετωπίσει τις πιο πιεστικές προκλήσεις της γεωργίας, η FMC επενδύει στην ανακάλυψη και ανάπτυξη νέων τρόπων δράσης και συνεχίζει να χτίζει ένα εκτεταμένο οικοσύστημα συνεργατών για να επιταχύνει την ταχύτητα της καινοτομίας στην προστασία των καλλιεργειών.

"Η Micropep χτίζει την επόμενη γενιά φυσικών λύσεων που αντιμετωπίζουν παγκόσμιες προκλήσεις σε πολλές αγορές και η γεωργία είναι βασικός τομέας εστίασης. Η κλιματική αλλαγή ήδη επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες παράγουν τρόφιμα και χρειάζονται επειγόντως νέες βιώσιμες λύσεις για την προστασία των καλλιεργειών τους", είπε Thomas Laurent, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Micropep. "Αυτή η συνεργασία με την FMC θα επιταχύνει τη διαθεσιμότητα πιο βιώσιμων λύσεων. Συνδυάζοντας την αποκλειστική πλατφόρμα ανακάλυψης μικροπεπτιδίων με τεχνητή νοημοσύνη και τις ισχυρές επιστημονικές και εμπορικές δυνατότητες της FMC, επιδιώκουμε να αναπτύξουμε ένα επιλεκτικό φυσικό ζιζανιοκτόνο αποτελεσματικό στον έλεγχο των μεγάλων ανθεκτικών ζιζανίων."

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις