Η ελληνική Augmenta εξαγοράστηκε από τη CNH Industrial
Η ελληνική Augmenta εξαγοράστηκε από τη CNH Industrial

Σημειώνεται πως οι δυο ιδρυτές της Augmenta Γ. Βαρβαρέλης και Δ. Ευαγγελόπουλος είχαν διακριθεί για την εταιρεία τους στην ελληνική λίστα του Forbes 30 Under 30 το 2019.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με αυτή την εξαγορά η Augmenta θα επιταχύνει την ανάπτυξή της και θα έχει την ευκαιρία να επεκτείνει τις υπερσύγχρονες δυνατότητες αντίληψης και αυτοματισμού της, να διευρύνει το αποτύπωμά της στην παγκόσμια αγορά και να αυξήσει τον αντίκτυπό της σε χιλιάδες αγροκτήματα.

Η Augmenta δημιουργήθηκε με το όραμα να αλλάξει τη γεωργία μέσω της αυτοματοποίησης και της αυτονομίας. Έχοντας πάντα στο επίκεντρο των εργασιών της τους αγρότες, τους έδωσε παγκοσμίως τη δυνατότητα να αξιοποιούν στο έπακρο κάθε τους στρέμμα και με βιώσιμο τρόπο για το περιβάλλον.

Με αυτή την εξαγορά, η Augmenta θα ενισχύσει τον αντίκτυπό της, ενώ η CNH Industrial θα προσφέρει εξελιγμένη τεχνολογία με απρόσκοπτο τρόπο στους πελάτες της μέσω του κλάδου της για τον αυτοματισμό εισροών σε χωράφια.

Στρατηγικοί συνεργάτες, ενωμένοι με τον ίδιο σκοπό

Από το 2018 η Augmenta παρέχει σε αγρότες πολλών γεωγραφικών περιοχών προϊόντα και υπηρεσίες σχετικά με τη διαχείριση των εισροών σε καλλιέργειες και την ανάλυση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και συνεργαζόταν με τη CNH Industrial και τη θυγατρική της, Raven. Η συνεργασία τους ενισχύθηκε το 2021 όταν η CNH Industrial απέκτησε μειοψηφικό ποσοστό μετοχών και εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Augmenta. Έπειτα από δύο χρόνια στενής συνεργασίας σε κάθε επίπεδο, οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως η ένωση των δυνάμεών τους υπό την ιδιοκτησία της CNH Industrial θα επιτάχυνε σημαντικά την επίτευξη του οράματος και της αποστολής τους.

"Είμαστε χαρούμενοι που θα γίνουμε μέρος της CNH Industrial και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε μαζί εξελιγμένες τεχνολογικές λύσεις που θα προσφέρουν ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τους αγρότες κάθε μεγέθους και για το περιβάλλον", δήλωσε σχετικά ο Γιώργος Βαρβαρέλης, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Augmenta. "Η υπερσύγχρονη τεχνολογική αγρονομική αντίληψη σε συνδυασμό με τον υψηλής ποιότητας γεωργικό και τεχνολογικό εξοπλισμό της CNH Industrial θα δώσει ένα πλεονέκτημα στους αγρότες στις καθημερινές γεωργικές πρακτικές τους, το οποίο θα προσφέρει αυξημένες αποδόσεις, ακρίβεια στις εφαρμογές τους και κερδοφορία".

Η CNH Industrial εξαγόρασε το 100% των μετοχών της Augmenta Holding SAS έναντι 110 εκατομμυρίων δολαρίων. Η ελληνική startup θα ενσωματωθεί στρατηγικά στη Raven ως μέρος των τεχνολογικών προϊόντων γεωργίας ακριβείας της εταιρείας. Η Augmenta θα διατηρήσει τους υπαλλήλους της και θα επενδύσει στρατηγικά στην τοποθεσία της στην Αθήνα, ως κόμβος καινοτομίας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις