Η BASF ανεβάζει τις εκτιμήσεις της για τις μέγιστες δυνατές πωλήσεις


-   Η εκτίμηση για τις μέγιστες δυνατές πωλήσεις των προϊόντων που κυκλοφορούν μεταξύ 2010 και 2020 αυξάνεται κατά €400 εκατομμύρια
-    Ανάπτυξη που οφείλεται σε αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης καθώς επίσης και στις εγκρίσεις των πολύ σημαντικών προϊόντων Xemium® και Kixor® στη Νότια Αμερική
-    Ανάπτυξη λύσεων για τη διαχείριση του εδάφους έως τα μέσα της δεκαετίας

Limburgerhof, Γερμανία – 27 Φεβρουαρίου 2014 – Η BASF εκτιμά ότι οι μέγιστες δυνατές πωλήσεις των προϊόντων φυτοπροστασίας που βρίσκονται τώρα στο στάδιο της έρευνας και ανάπτυξης θα αγγίξουν τα €2,1 δισεκατομμύρια, μια αύξηση κατά €400 εκατομμύρια σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η αύξηση αυτή οφείλεται στη σημαντική παγκόσμια ζήτηση για τα επιτυχημένα προϊόντα της BASF που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, το μυκητοκτόνο Xemium και το ζιζανιοκτόνο Kixor. Η BASF προγραμματίζει επίσης να κυκλοφορήσει και άλλα νέα προϊόντα, που θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα καλλιεργειών και αγορών, μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Το 2013, η BASF επένδυσε €469 εκατομμύρια στην έρευνα και ανάπτυξη στον Τομέα Προϊόντων Φυτοπροστασίας, αποδεικνύοντας έτσι τη δέσμευσή της για επένδυση στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και στην ανάπτυξη νέων δραστικών ουσιών και λύσεων για τη γεωργία. Με τη βοήθεια των θετικών τάσεων στην αγορά, τα υπό ανάπτυξη προϊόντα και οι συνεχιζόμενες επενδύσεις θα συμβάλουν ώστε ο Τομέας Προϊόντων Φυτοπροστασίας να επιτύχει τα €8 δισεκατομμύρια πωλήσεις ως το 2020, ένας στόχος που έχει ήδη ανακοινωθεί.

«Η BASF δεσμεύεται να ανακαλύψει και να προσφέρει καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες  που θα καλύπτουν τις πιο επείγουσες ανάγκες των πελατών μας», δήλωσε ο Markus Heldt, Πρόεδρος του Τομέα Προϊόντων Φυτοπροστασίας της BASF. «Η ικανότητα να προωθούμε εμπορικά τις καινοτομίες μας μας προσέφερε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε σημαντικά την επιχειρηματική μας δραστηριότητα  σε όλες τις περιοχές  τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ, συγχρόνως, σχεδόν διπλασιάσαμε την αξία των προϊόντων μας που βρίσκονται στο στάδιο της έρευνας και ανάπτυξης σε €2,1 δισεκατομμύρια το ίδιο χρονικό διάστημα.»
 

Αυξανόμενη ζήτηση για νέες τεχνολογίες στην Αμερική
Με την κυκλοφορία του Xemium και του Kixor στη Νότια Αμερική, η BASF ανέβασε την εκτίμηση της σχετικά με τις μέγιστες δυνατές πωλήσεις για αυτά τα δύο πολύ επιτυχημένα προϊόντα. Η εταιρεία αναμένει τώρα ότι το Xemium θα ξεπεράσει τα €600 εκατομμύρια σε μέγιστες πωλήσεις και το Kixor τα €300 εκατομμύρια. Το Xemium κυκλοφόρησε αρχικά στις κύριες ευρωπαϊκές αγορές το 2011, όπου συνεχίζει να παρουσιάζει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το νέο προϊόν με βάση το Xemium, που στη Βραζιλία κυκλοφορεί με το εμπορικό όνομα OrkestraTM, ελέγχει την Ασιατική σκωρίαση σόγιας και άλλες βασικές ασθένειες και, ως μέρος της ομάδας προϊόντων υπό το εμπορικό σήμα AgCelence®, παρέχει επίσης επιπρόσθετα οφέλη που αυξάνουν τη γενική φυτοϋγεία. Η κυκλοφορία του εκλεκτικού ζιζανιοκτόνου Kixor, για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 2010 και πέρυσι στη Βραζιλία, ήταν η πιο επιτυχημένη κυκλοφορία ζιζανιοκτόνου της BASF εδώ και δεκαετίες. Το Kixor προσφέρει έναν ιδιαίτερα αποτελεσματικό έλεγχο των πλατύφυλλων ζιζάνιων, που είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν αποκτήσει ανθεκτικότητα σε άλλα ζιζανιοκτόνα.


Πολλά υποσχόμενες καινοτομίες από το τμήμα Functional Crop Care
Το Functional Crop Care, το νεοσυσταθέν τμήμα της BASF, αναμένει να προωθήσει νέες  λύσεις για την διαχείριση του εδάφους έως τα μέσα της δεκαετίας, σε βασικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Βραζιλίας και της Κίνας. Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων του τμήματος, που επεκτάθηκε πολύ μέσω της εξαγοράς της εταιρείας Becker Underwood το 2012, περιλαμβάνει προϊόντα για χημική και βιολογική φυτοπροστασία, ενοφθαλμιστές,  πολυμερή και χρωστικές ουσίες. Πέρα από αυτές τις λύσεις, η εταιρεία αναμένει οι νέες καινοτομίες του τμήματος Functional Crop Care να αυξήσουν τις μέγιστες δυνατές πωλήσεις στα €100 εκατομμύρια.
 

Τα ζιζανιοκτόνα και τα εντομοκτόνα επεκτείνουν το χαρτοφυλάκιο των λύσεων
Οι νέες υποψήφιες δραστικές ουσίες και τα προηγμένα σκευάσματα που προέρχονται από την έρευνα εντομοκτόνων και ζιζανιοκτόνων έχουν επίσης μεγάλες εμπορικές δυνατότητες, ιδιαίτερα εκείνα που αναπτύσσονται με συμφωνίες in-licencing και προγράμματα συνεργασίας με άλλους συνεργάτες. Η εταιρεία θα προωθήσει ένα νέο, τεχνολογικά προηγμένο σκεύασμα με βάση τη δραστική ουσία dicamba, το ζιζανιοκτόνο EngeniaTM, για τη χρήση σε συστήματα καλλιέργειας που είναι ανθεκτικά στο dicamba/glyphosate, πρώτα στη Βόρεια Αμερική και μετά στη Νότια Αμερική. Το Engenia είναι ένα ιδιαίτερα αποδοτικό εργαλείο για τον έλεγχο ανθεκτικών ζιζανίων σε βασικές καλλιέργειες.

Σχετικά με τον τομέα Προϊόντων Φυτοπροστασίας της BASF

Με πωλήσεις € 5,2 δις. το 2013, ο τομέας Προϊόντων Φυτοπροστασίας της BASF προσφέρει καινοτόμες λύσεις για τη φυτοπροστασία, την επένδυση σπόρων, βιολογικά σκευάσματα καθώς επίσης λύσεις για τη διαχείριση του νερού, των θρεπτικών συστατικών και της καταπόνησης των φυτών. Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της περιλαμβάνει επίσης προϊόντα για τη χλόη (γρασίδι) και τα καλλωπιστικά φυτά, για τη δημόσια υγεία και την καταπολέμηση των επιβλαβών οργανισμών. Ο τομέας Προϊόντων Φυτοπροστασίας της BASF βρίσκεται στην κορυφή της καινοτομίας στηρίζοντας τον αγρότη στη βελτιστοποίηση της γεωργικής παραγωγής, στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της γεωργικής του εκμετάλλευσης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του διαρκώς αυξανόμενου πληθυσμού της γης. Συμπληρωματικές πληροφορίες μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα www.agro.basf.com ή ακολουθώντας μας στα social media channels.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις