AGCO: Συνεχίζει τον τεχνολογικό της μετασχηματισμό

Μετά την πρόσφατα ανακοινωθείσα μετασχηματιστική κοινοπραξία (JV) με την Trimble, η οποία δημιουργεί μια κορυφαία στον κλάδο παγκόσμια πλατφόρμα γεωργίας ακριβείας μικτού στόλου, η AGCO παγκόσμιος ηγέτης στον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη διανομή γεωργικών μηχανημάτων και τεχνολογίας γεωργίας ακριβείας, συνεχίζει την τεχνολογική της εξέλιξη με συναρπαστικές ανακοινώσεις.

"Η κοινοπραξία μας με την Trimble είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της εταιρείας μας και η μεγαλύτερη συμφωνία αγροτικής τεχνολογίας που έχει γίνει ποτέ, και δεν πρόκειται να επιβραδύνουμε", δήλωσε ο Eric Hansotia Πρόεδρος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AGCO. 

"Εκτός από το να έχουμε μια πλήρη σειρά αυτόνομων λύσεων για κάθε στάδιο του κύκλου της καλλιέργειας μέχρι το 2030, η δέσμευσή μας για μετασχηματισμό συνεχίζεται μέσω εξαγορών και τεχνολογικών επενδύσεων αρχικών σταδίων που διατηρούν τους αγρότες στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε και τους παρέχουν τις πιο πρόσφατες λύσεις έξυπνης γεωργίας".

Η εξαγορά των ψηφιακών περιουσιακζών στοιχείων της FarmFacts GmbH ενισχύει τις προσφορές διαχείρισης δεδομένων

Στις 11 Νοεμβρίου 2023, η AGCO υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της FarmFacts GmbH, ηγέτη στον τομέα του Λογισμικού Πληροφοριών Διαχείρισης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων (FMIS) με έδρα το Pfarrkirchen της Γερμανίας και θυγατρική του ομίλου BayWa AG. 

Η FarmFacts ειδικεύεται σε λογισμικό για αγρότες και παρόχους υπηρεσιών για τη δημιουργία σχεδίων δράσης στον αγρό, από χάρτες συνταγών έως τη δημιουργία γραμμών καθοδήγησης. 

Τα προϊόντα της FarmFacts περιλαμβάνουν την εφαρμογή NEXT Farming AG Office και την πλατφόρμα δεδομένων NEXT Farming Live και προσφέρουν εξατομικευμένες λύσεις που περιλαμβάνουν τεκμηρίωση, απαιτήσεις λιπασμάτων για διαχείριση ανά περιοχή και συνδέσεις με όλα τα μεγάλα τερματικά αγροτικού εξοπλισμού. 

Η εξαγορά αυξάνει την προσφορά FMIS της AGCO και τις δυνατότητες ανάπτυξης λογισμικού για την εξυπηρέτηση των αναγκών διαχείρισης δεδομένων των αγροτών.

"Η αγορά των ψηφιακών δραστηριοτήτων της FarmFacts αποτελεί στρατηγική προσθήκη στις δυνατότητες της γεωργίας ακριβείας μας", δήλωσε ο Seth Crawford, Senior Vice President και General Manager, Precision Ag & Digital. 

"Ως βασικός πάροχος λύσεων διαχείρισης δεδομένων που προωθούν την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα, η FarmFacts θα μας βοηθήσει να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους Ευρωπαίους αγρότες μας".

"Καθώς κοιτάμε προς το μέλλον για το τι είναι καλύτερο για τις ανάγκες των πελατών μας, η BayWa έλαβε την απόφαση ότι η AGCO είναι ο κατάλληλος ιδιοκτήτης για την επιτυχή ανάπτυξη της σουίτας εφαρμογών FarmFacts σε ένα επόμενο επίπεδο", δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BayWa AG Dr. Marlen Wienert. 

"Η AGCO αποκτά τη NEXT Farming με στόχο να προσφέρει μια κατάλληλη λύση cloud για τη βελτίωση της απόδοσης, της παραγωγικότητας και της ασφάλειας αυτών των εφαρμογών. Πιστεύουμε ότι η AGCO θα κάνει εξαιρετική δουλειά με αυτό".

Οι όροι της συναλλαγής μετά την ολοκλήρωσή της δεν θα γνωστοποιηθούν.

Η AGCO Ventures εστιάζει την προσοχή της σε επενδύσεις τεχνολογίας πρώιμου σταδίου

Με βάση την κληρονομιά της AGCO σε επενδύσεις μετοχικού κεφαλαίου σε τεχνολογίες αρχικών σταδίων, η εταιρεία εγκαινιάζει την "AGCO Ventures". 

Η πρωτοβουλία αυτή επισημοποιεί την προσέγγιση της AGCO για την εξεύρεση και χρηματοδότηση νέων τεχνολογιών και τεχνολογιών αρχικού σταδίου, προκειμένου να υλοποιηθούν οι στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας και να προωθηθεί η καινοτομία, επενδύοντας σε νεοφυείς εταιρείες, επιχειρηματικά κεφάλαια, θερμοκοιτίδες, επιταχυντές, ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ερευνητικά ιδρύματα.

Η AGCO Ventures θα επικεντρωθεί στη διαχείριση και ανάλυση πληροφοριών, την αγροτική τεχνολογία, τις περιβαλλοντικές και εναλλακτικές πηγές καυσίμων και το μέλλον της γεωργίας. Μάθετε περισσότερα για την AGCO Ventures στο Ventures | AGCO (agcocorp.com).

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις