ΔΕΛΤΑ

Της ΒΑΣΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Aπό τις κορυφαίες γαλακτοβιομηχανίες της χώρας, η ΔΕΛΤΑ συνεργάστηκε πέρυσι με 1.800 περίπου επιλεγμένους παραγωγούς γάλακτος, από τη Θράκη μέχρι την Πελοπόννησο και συνέλεξε περισσότερους από 160.000 τόνους αγελαδινού γάλακτος, ποσότητα που αντιστοιχεί σχεδόν στο 1/4 του συνόλου της ελληνικής παραγωγής σύμφωνα με στοιχεία της ΔΕΛΤΑ. Η εταιρία απορροφά κάθε χρόνο περισσότερο από το 25% της συνολικής ελληνικής παραγωγής αγελαδινού γάλακτος. Το μέγεθος της συγκεκριμένης επιχειρηματικής δραστηριότητας στον αγροδιατροφικό τομέα είναι τόσο σημαντικό που αν το αντιστοιχίσει κανείς σε ευρώ, θα αντιληφθεί ότι ο πρωτογενής τομέας της Ελλάδας κέρδισε από την συνεργασία αυτή περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ, την τελευταία πενταετία!

Τα οικονομικά και ποσοτικά αυτά μεγέθη αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο μετά την ανακοίνωση ότι η ΔΕΛΤΑ και η Τράπεζα Πειραιώς συνεργάζονται, στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας της Τράπεζας, με στόχο την άμεση και ενεργό υποστήριξη και ανάπτυξη της γαλακτοπαραγωγού κτηνοτροφίας. 
Η ΔΕΛΤΑ πρωτοπορεί όμως και σε επιστημονικό επίπεδο, καθώς είναι η μόνη ελληνική βιομηχανία που αναπτύσσει πρωτοποριακές μεθόδους μοριακής μικροβιολογίας στο εργαστήριό της, με στόχο τη βελτίωση της μικροβιολογικής ασφάλειας των προϊόντων της.

Η γαλακτοβιομηχανία, που είναι μέλος του ομίλου εταιρειών Vivartia, θέτει υψηλά ποιοτικά στάνταρντς στην επιλογή των αγελαδοτροφικών μονάδων οι οποίες συνεργάζονται μαζί της. Εχοντας, μάλιστα, ως στόχο την στήριξη του Ελληνα παραγωγού, από το 2012, εφαρμόζει το πρόγραμμα «ΓΑΙΑ». Στόχος του σχεδίου δράσης, είναι η παραγωγή ελληνικών πρωτεϊνούχων ζωοτροφών (βίκος, κτηνοτροφικό μπιζέλι, κουκί σε συγκαλλιέργεια με σιτηρά όπως βρώμη και κριθάρι) ώστε σταδιακά να αντικαταστήσουν στα σιτηρέσια των ζώων, την εισαγόμενη σόγια. 
Πληροφορίες: www.vivartia.com

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις