ΤΥΡΑΣ

Της ΒΑΣΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Όλυμπος, Ροδόπη, Τυράς: Τρεις μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες συνεταιρίζονται κάτω από την ομπρέλα ΤΥΡΑΣ. Η γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος, με έντονη παρουσία στην αγορά τα τελευταία χρόνια και με  σειρά βιολογικών προϊόντων, εισκομίζει ημερησίως περίπου 250 τόνους αγελαδινό γάλα. Γάλα που συλλέγεται καθημερινά από 90 συνεργαζόμενες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας, με τις οποίες συνεργάζονται επί σειρά ετών. 

Η βιομηχανία γάλακτος Ξάνθης, Ροδόπη, είναι από τους μεγάλους συλλέκτες αιγοπρόβειου γάλακτος, με εισκομίσεις 11.000.000 κιλών ετησίως, που προέρχονται από 840 κτηνοτροφικές μονάδες. Οι εισκομίσεις αγελαδινού γάλακτος φτάνουν τους 65 τόνους ημερησίως και προέρχονται από 220 παραγωγούς. 

Η γαλακτοβιομηχανία Τυράς έχει τα πρωτεία στις εισκομίσεις αιγοπρόβειου γάλακτος, αφού ετησίως απορροφά περί τους 19.000 τόνους, που προέρχονται από 804 κτηνοτροφικές μονάδες. Σύμφωνα με στοιχεία του τμήματος μάρκετινγκ, η εταιρεία είναι πρώτη, στις εξαγωγές φέτας ΠΟΠ, από 100% ελληνικό γάλα, σε 35 χώρες του κόσμου.

Η συνεργασία των εταιρειών Όλυμπος, Ροδόπη και Τυράς με τους κτηνοτρόφους είναι πολυετής και υλοποιείται πλέον μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς. 
Πληροφορίες: http://tyras.gr, http://olympos.gr, www.rodopi-sa.gr

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις