Ξεκινά η αποστολή των σημειωμάτων του ΕΤΑΚ 2009

Προ των πυλών βρίσκεται η αποστολή των εκκαθαριστικών του ΕΤΑΚ, καθώς σύμφωνα με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Ζανιά, θα δοθεί εντολή για να αποσταλούν και να πληρωθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΤΑΚ από το 2009.

«Περισσότερο από ποτέ αποτελεί τώρα εθνικό καθήκον η πληρωμή των φόρων» δήλωσε ο κ. Ζανιάς, «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση των εισπρακτικών μηχανισμών όπως παραδοσιακά γινόταν κάθε προεκλογική περίοδο. Μέρες αυτές χαρακτηρίζονται από αυξημένη αβεβαιότητα και οι προσπάθειες είσπραξης των φόρων θα ενταχθούν με όλους τους τρόπους».

Παράλληλα, πιο πίσω φαίνεται πως μετατίθεται η είσπραξη του λεγόμενου χαρατσιού της ΔΕΗ, καθώς έχουν ήδη αποσταλεί προς ολίγον ημερών και οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί ρεύματος χωρίς να περιλαμβάνουν το χαράτσι στα ακίνητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 200.000 σημειωμάτων του ΕΤΑΚ 2009,   τα 100.000 είναι μηδενικά ή ποσού κάτω των 27 ευρώ οπότε δεν εισπράττονται. Με τα υπόλοιπα 100.000 σημειώματα θα καλούνται ισάριθμους ιδιοκτήτες ακινήτων  να πληρώσουν συνολικά 70 εκατ. ευρώ. Προκύπτει δηλαδή για αυτούς φόρος 700 ευρώ κατά μέσον όρο, που θα έπρεπε κανονικά να έχει καταβληθεί και χωρίς δόσεις, μέχρι το τέλος Μαΐου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις