ΟΓΑ: Στις 1 Απριλίου το δώρο Πάσχα

Την Παρασκευή 1η Απριλίου θα καταβληθούν σε 808.588 συνταξιούχους του ΟΓΑ το δώρο Πάσχα και η σύνταξη Απριλίου 2011, με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛΤΑ που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων (νέο σύστημα πληρωμής του ΟΓΑ). Η συνολική δαπάνη ανέρχεται στα 532.723.048,76 ευρώ.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μικρός αριθμός συνταξιούχων του ΟΓΑ, που δεν έχει απογραφεί και ενταχθεί στο νέο σύστημα πληρωμής των συντάξεων θα πληρωθεί τη σύνταξη του μηνός Απριλίου 2011 και το δώρο Πάσχα με εντολές πληρωμής σε οποιοδήποτε κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΑΤΕ).

Για την πλήρωμή τους στην τράπεζα, θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και το απόκομμα ταχυδρομικής επιταγής πληρωμής της σύνταξής τους προηγούμενου μήνα ή το βιβλιάριο υγείας, στα οποία αναγράφεται ο Αριθμός Μητρώου Συνταξιούχου.

Για την πληρωμή των συντάξεων επιζώντων μελών (χηρείας - ορφανικές) υποχρεωτικά θα προσκομισθεί από τους δικαιούχους και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Τέλος, ο ΟΓΑ ενημερώνει ότι όσοι συνταξιούχοι δεν έχουν απογραφεί πρέπει να φροντίσουν άμεσα να απογραφούν μέχρι τις 11 Απριλίου 2011, με άνοιγμα λογαριασμού σε οποιαδήποτε τράπεζα ή ΕΛΤΑ, διότι από τον Μάιο του 2011 η καταβολή των συντάξεων του ΟΓΑ θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού ΕΛ.ΤΑ. Για την απογραφή απαιτούνται το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ μέσα από αποδεικτικά έγγραφα.

Παράλληλα, ξεχωριστά από τη σύνταξη θα δοθεί για πρώτη φορά φέτος το δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους του ΙΚΑ λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα, το οποίο παίρνει δάνεια με τον μήνα για να πληρωθούν οι συντάξεις.

Έτσι το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στις 5 Απριλίου και η σύνταξη στις 22 Μαρτίου όταν στα προηγούμενα έτη δίνονταν μαζί σύνταξη και δώρο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις