"Γυρίζουν σελίδα οι ελληνικές τράπεζες"

Η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη αποτελεί τον μοχλό για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχει μπροστά της, τονίζει σε άρθρο του στη Wall Street Journal ο Γ. Προβόπουλος και σημειώνει ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα γυρίζει σελίδα. Ο επικεφαλής της ΤτΕ σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια πρόοδο. Για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο εκτιμά ότι την επόμενη μέρα θα υπάρξουν τρεις μεγάλοι όμιλοι και ορισμένες μικρότερες τράπεζες.


Το άρθρο έχει ως εξής:

"Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα γυρίζει σελίδα. Αυτό έχει μεγάλη σημασία όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την υπόλοιπη Ευρώπη. Η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη αποτελεί τον μοχλό για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχει μπροστά της η χώρα: από το βάρος του δημόσιου χρέους, μέχρι το έλλειμμα του προϋπολογισμού και τη διογκούμενη ανεργία.

Η κρίση χρέους που ξέσπασε στην Ελλάδα το 2009 προκλήθηκε από τα μεγάλα δημοσιονομικά και εξωτερικά ελλείμματα, για τις συνέπειες των οποίων είχε έγκαιρα προειδοποιήσει η Τράπεζα της Ελλάδος. Η κρίση επέφερε ένα καταστροφικό πλήγμα στην ελληνική οικονομία.

Το πραγματικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 20% - και συνεχίζει να υποχωρεί. Η ανεργία αυξήθηκε στο 25%, ξεκινώντας από ποσοστό χαμηλότερο του 8% - και συνεχίζει να αυξάνεται. Το βιοτικό επίπεδο κατακρημνίστηκε - και συνεχίζει να υποχωρεί. Τα μεγέθη αυτά είναι αντίστοιχα με εκείνα του αμερικανικού Μεγάλου Κραχ.

 

πηγη:euro2day.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις