Μειωμένη κατά 50% η παραγωγή λαδιού στην Ηλεία

Όλοι το γνωρίζουν το πρόβλημα αλλά το «θάβουν κάτω από το χαλί» ως την ώρα που θα το βρούμε μπροστά μας ως μείζον! Ρωτούσαμε τι μέτρα θα ληφθούν για να μην βρεθούν οι παραγωγοί μας στη θέση που θα βρεθούν και το «χρυσοφόρο» λάδι μας, δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα…

Κάποιοι το …ανακάλυψαν εκ των υστέρων, όταν από την αρμόδια διεύθυνση του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, δόθηκαν οδηγίες προς τους ελαιοπαραγωγούς, που αντιστοιχούσαν στο ο «σώζων εαυτόν σωθήτω»!

Ο λόγος για την αναμενόμενη μείωση πάνω από 50 % της παραγωγής του νομού μας σε λάδι φέτος, λόγω της ακαρπίας, των καιρικών συνθηκών που έπληξαν παραδοσιακές, ελαιοκομικές περιοχές του νομού μας, αλλά και της δακοκτονίας που με τον τρόπο που έγινε ( όπου έγινε), ήταν σαν να μην έγινε ποτέ!
Φέτος λοιπόν υπολογίζεται ότι θα λείψουν από το αγροτικό εισόδημα περί τα 250 εκατομμύρια μόνο από ένα προϊόν, από τα πλέον βασικά του νομού.

Πως υπολογίζονται ; Από τους περίπου 20χιλ λιγότερους τόνους παραγωγής (με 3 ευρώ ανά κιλό). Με τη μείωση κατά 35% φέτος των επιδοτήσεων στο λάδι. Με τη μείωση του κύκλου των εργασιών στα ελαιοτριβεία κλπ .

ilia24.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις