Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών

Συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και η εξαγωγή ακτινιδίων με την συγκομιδή να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί παρά ταύτα εξακολούθησε το φαινόμενο φόρτωσης και εξαγωγής κατ ευθεία από τον αγρό ατυποποίητων προϊόντων από " Έλληνες και Βαλκάνιους , αλλά και Ιταλούς εμπόρους" με επιβαλλόμενη την ενεργοποίηση των μικτών κλιμάκιων φορολογικού ελέγχου ΠΚΠΦΠΕ & ΔΑΟΚ με την συνδρομή κ.α  υπηρεσιών αστυνομίας, λιμενικού σώματος για τη διασφάλιση της νομιμότητας  αλλά και της φήμης του προϊόντος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι  7650 τόνοι που διακινήθηκαν προς Ιταλία.

Η εγχώρια κατανάλωση εξακολουθεί να είναι υποτονική. Μετά την έγκριση εισαγωγής πέρυσι ελληνικών ακτινιδίων στην Ινδία   το αποτέλεσμα είναι ότι φέτος έχουν εξαχθεί 1.600.τόνοι.

Συνεχίσθηκαν με καλούς ρυθμούς οι εξαγωγές πορτοκαλιών και μανταρινιών με ικανοποιητικές τιμές αλλά δυστυχώς με τα ίδια φαινόμενα φόρτωσης κυρίως μανταρινιών από τον αγρό ατυποποίητων προϊόντων από τους ίδιους "εμπόρους’’.

Συνεχίστηκαν και οι εξαγωγές μήλων με εμφανείς ενδείξεις, λόγω "προσφοράς χαμηλών τιμών και ποιότητος" , αλλαγής προτίμησης της Αιγυπτιακής αγοράς προς άλλους προμηθευτές 16.080 τόνους μέχρι 18/11/16 έναντι  26.271 τόνους αντίστοιχων ποσοτήτων στις 20/11/15 ως και ελάχιστων ποσοτήτων επιτραπέζιων σταφυλιών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις