Εκτιμήσεις  USDA,  για τη παγκόσμια παραγωγή  Μήλων  Αχλαδιών Σταφυλιών 2016 / 2017

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της USDA, η παγκόσμια παραγωγή μήλων την περίοδο 2016 / 2017 θα αυξηθεί κατά 1,2 εκ. τόνους και θα διαμορφωθεί σε περίπου 77,6 εκ. τόνους, κυρίως λόγω της παραγωγής σε Χιλή και Κϊνα. Η παραγωγή στην ΕΕ εκτιμάται ελαφρά μειωμένη με τις εισαγωγές να παρουσιάζουν μικρή αύξηση (προερχομένες κυρίως από το νότιο ημισφαίριο) και τις εξαγωγές να παραμένουν στα ίδια περυσινά επίπεδα.

Η παγκόσμια παραγωγή αχλαδιών για την ίδια περίοδο εκτιμάται να παρουσιάσει αύξηση κατά 400.000 τόνους και να διαμορφωθεί σε 25,4 εκ. τόνους κυρίως λόγω  κινέζικης παραγωγής. Στην ΕΕ αναμένεται μικρότερη παραγωγή έναντι της περυσινής περιόδου (Ιταλία, Βέλγιο, Ισπανία), με τις εισαγωγές να εκτιμώνται αυξημένες και τις εξαγωγές να σημειώνουν πτώση.

Η παγκόσμια παραγωγή σταφυλιών εκτιμάται ότι θ΄ αυξηθεί (κυρίως λόγω αύξησης παραγωγής σε Κίνα και Τουρκία). Στην ΕΕ η παραγωγή εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει μείωση (λόγω μείωσης της καλλιεργούμενης έκτασης σε  Ιταλία και Ελλάδα), με τις εισαγωγές να παραμένουν στάσιμες και τις εξαγωγές να σημειώσουν μείωση.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις