Ιταλία: Χωρίς έγγραφα οι εξαγωγές κερασιών
Ιταλία Εξαγωγές Κερασιών

Ατυποποίητα, κατ’ ευθείαν από τον αγρό, χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα (όπως π.χ. πιστοποιητικά τυποποίησης) αλλά και επισήμανσης, εξάγονται από Έλληνες, Βαλκάνιους κ.ά. εμπόρους, ελληνικά φρούτα, όπως κεράσια προς την Ιταλία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Incofruit Hellas. 

Σύμφωνα με τον Γεώργιο Πολυχρονάκη, ειδικό σύμβουλο της Incofruit Hellas, "οι αρμόδιες ελληνικές  ελεγκτικές αρχές χρειάζεται να επιβλέπουν την αυστηρή τήρηση των ενωσιακών εμπορικών προδιαγραφών εμπορίας-ποιότητας για τα αποστελλόμενα-εξαγόμενα οπωροκηπευτικά προϊόντα όσο και της τήρησης των απαιτήσεων των πελατών-παραληπτών προς διασφάλιση της φήμης των ελληνικών νωπών φρούτων και λαχανικών”. 

Σχετικά με την πορεία των εξαγωγών, την εβδομάδα που έληξε στις 24 Ιουλίου, οι εξαγωγές κερασιών σημείωσαν αύξηση 44,7% σε σχέση με την αντίστοιχη εβδομάδα έναν χρόνο πριν, ανερχόμενες σε 37.668 τόνους, καταγράφοντας για άλλη μια εβδομάδα ρεκόρ όλων των εποχών. Οι εξαγωγές ροδακίνων υποχώρησαν κατά 6,4%, με την εμπορεύσιμη παραγωγή να βρίσκεται στα ίδια με τα περσινά επίπεδα. Οι εξαγωγές βερικόκων ολοκληρώθηκαν  και κινήθηκαν πτωτικά (-8%), στους 19.502 τόνους λόγω μειωμένης παραγωγής. 

Οι εξαγωγές καρπουζιών συνεχίζονται με θετικούς μεν ρυθμούς αυξημένες κατά 13,2% στους 185.772 τόνους, ωστόσο οι τιμές παραγωγού κινούνται σε χαμηλά επίπεδα λόγω και της μείωσης της κατανάλωσης στην εγχώρια αγορά.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις