ΥΠΟΙΚ: Δεν έχουν προκύψει πρακτικές ελληνοποιήσεων στις ελιές καλαμών
ελληνοποιήσεων στις ελιές καλαμών

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος απαντώντας στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 2534/10-12-2019 ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές κ. κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Απόστολος Πάνας του Κινήματος Αλλαγής, αναφέρει εγγράφως τα εξής:

«Η Γενική Δ/νση Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Γ.Δ.Σ.Δ.Ο.Ε.) έχει ως αρμοδιότητα την εφαρμογή του Ν.4177/2013 (Κανόνες Ρύθμισης της Αγοράς Προϊόντων και της Παροχής Υπηρεσιών) και της Υπουργικής Απόφασης 91354-ΦΕΚ Β 2983/30.8.2017 (Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών-Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) βάσει των σχετικών διατάξεων όπως τροποποιήθηκαν με το άρθρο 58 του Ν.4410/2016.

Επίσης, η Γενική Δ/νση Σ.Δ.Ο.Ε., σύμφωνα με το άρθρο 132 του ν.4512/2018, ανήκει στις υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την εποπτεία για τον έλεγχο οικονομικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι οι οικονομικοί φορείς, οι εγκαταστάσεις και τα προϊόντα συμμορφώνονται με την κείμενη νομοθεσία και δεν θέτουν σε κίνδυνο την υγεία, την ασφάλεια, το περιβάλλον ή άλλες πτυχές προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.

Αναφορικά με το θέμα των ελληνοποιήσεων, η Γενική Δ/νση Σ.Δ.Ο.Ε. ανταποκρίνεται σε αιτήματα συνδρομής και συνεργασίας αρμόδιων φορέων (Ε.Φ.Ε.Τ κ.α.) σχετικά με την διενέργεια ελέγχων στη διακίνηση προϊόντων (αγροτικών, κτηνοτροφικών κ.λ.π.) με στόχο την αποφυγή παραβατικών συμπεριφορών αθέμιτων ενεργειών, έκδοση πλαστών και ανειλικρινών εμπορικών εγγράφων, που οδηγούν στην κερδοσκοπία, στο παραεμπόριο και στις ελληνοποιήσεις εισαγωγών, προκειμένου να προστατευθεί ο καταναλωτής και να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον.

Ωστόσο, στο πλαίσιο των διενεργηθέντων ελέγχων δεν έχουν προκύψει πρακτικές ελληνοποιήσεων».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις